Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (09 Ağustos Salı)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (09 Ağustos Salı)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Tezgahta usta kalmadı! Döneri robot mu kesecek?

Pandemiden etkilenen restoran ve lokantalar mutfakta elemanı bulamıyor. Çoğu işletmenin camlarında 'Komi aranıyor', 'Mutfak elemanı aranıyor' ilanları asılı. Peki kalifiye mutfak elemanı ile garson ve komi sorunu nasıl çözülüyor? İşletmeler hangi yönteme başvuruyor?

Müzisyenler anlatıyor: 'Onun fiyatı 300 TL atmasanız daha iyi!'

Salgın kurallarının kaldırılmasıyla tekrardan canlı müzik programlarına başlayan müzisyenler, şimdi de artan kur ve enflasyon yüzünden zamlanan müzik aletleri fiyatları nedeniyle zor durumda. Gitar telleri seti 500 liradan davul çalmak için kullanılan bagetlerin çifti 300 liradan başlıyor.

Trump baskından sonra 2024 başkanlık hayalinden uzaklaştı mı, yoksa daha mı yakınlaştı?

FBI ajanları Donald Trump'ın Florida'daki evini basarak Beyaz Saray'dan çıkarmış olabileceği gizli evrakları aradı. Trump evindeki kasanın kırıldığını söylüyor. ABD'de pek çok insan sistemin Trump'ı etkisiz hale getirmek istediğine inanıyor. Peki bu kriz eski başkana 2024 için yarar mı, yoksa...

Bu yaz nasıl geçiyor?

Bill Gates, 2022 yazını aşıların da etkisiyle rahat geçireceğimizi söylemişti. 2022 yazına Covid değil ama dışarıda Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, Çin’in Tayvan etrafındaki askeri manevraları ve yüksek benzin fiyatları damgasını vurdu. İçeride siyaset ısınırken, ekonomik sorunlara çözüm aranıyor.

Düz vitesin sonu mu geliyor? Rakamlar ortada...

Otomobil endüstrisi her geçen gün yeni teknolojilere başvuruyor ve mevcut teknolojilerini de optimize ediyor. Bu, geçmişte yakıt ve sürüş performansını etkilediği gerekçesiyle çok tercih edilmeyen otomatik şanzımanlı araçların piyasaya hakim olacak kadar artmasını sağladı. Peki rakamlar ne söylüyor?

Kaynak: Web Özel