Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (04 Şubat Cuma)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (04 Şubat Cuma)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Enflasyon hesaplardaki parayı uçurdu!

Vatandaşın ağırlıklı olarak birikim amacı ile değil geçinme amacı ile kullandığı vadesiz Türk Lirası hesaplarındaki tutar 1 yılda %50’den fazla arttı! 2013 yılının Ocak ayının sonunda 70 milyar TL tutarı hesaplarda bulunurken 2022 Ocak’ta bu miktar 428 milyar 61 milyon 905 bin TL düzeyine çıktı.

Kafelerde yeni uygulama: -Kimse beni kaldıramaz! -Olur öyle şeyler...

İstanbul'daki bazı kafelerde masada azami işgal süresi uygulamasına geçilmesi tepkilere neden oldu. Sosyal medyada gündeme gelen konuya ilişkin farklı yorumlar yapılıyor. Bir kesim kesinlikle mekanın böyle bir hakkı olmadığını ifade ederken bazısı da serbest piyasada bunun olabileceğini söylüyor...

Sınıra yürüme mesafesinde kalıyormuş... Saddam'ın eski subayı El Kureyşi kim?

DEAŞ terör örgütü elebaşı Ebu İbrahim El Haşimi El Kureyşi, ABD Özel Kuvvetleri'nin operasyonunda öldü. İntihar ettiği söylenen El Kureyşi, İdlib'in sınıra yakın Atme ilçesinde kalmaktaydı. Geçmişte Saddam Hüseyin'in ordusunda yer alan El Kureyşi, Yezidi katliamında büyük rol oynamıştı.

'Troll'ler kayıt altına alınacak! Yasa çıkarıyorlar

Filipinler'de hazırlanan yeni yasayla sosyal medyadaki anonim hesapların önüne geçilmek isteniyor. Bundan böyle ülkede tüm SIM kart sahipleri ve tüm sosyal medya kullanıcıları gerçek kimlikleriyle ve telefon numaralarıyla kaydolmak zorunda olacak. Uymayana hapis cezası var. Peki ne amaçlanıyor?

Birkaç vaka için ülkeyi kapatıyorlardı artık her şey serbest! Avustralya neyi hedefliyor?

Koronavirüs sürecinde başından sert uygulamalarıyla pandemiyi görece daha hafif geçirmeyi başaran Avustralya, vaka sayısı ve can kaybı sayısında rekorlar kırarken yasakları ve kapanmaları tamamen geride bırakma kararı aldı. Başbakan "Virüsle yaşamayı öğreneceğiz" diyor. Peki hedeflenen ne?

Kaynak: Haber Global TV