Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (04 Ekim 2022)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (04 Ekim 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

İç savaş, petrol ve yeni anlaşma... Libya'da son durum ne?

Kuzey Afrika ülkesi Libya, geçtiğimiz günlerde alevlenen çatışmalar ile yeniden gündeme geldi. Ukrayna Savaşı ile baş gösteren enerji krizinde gözler bu petrol zengini ülkeye çevrilirken Türkiye de kritik bir zamanda Libya ile gaz ve hidrokarbon anlaşmaları imzaladı. Peki bunlar ne anlama geliyor?

Yüksek enflasyon ve maaş artışları arasında nasıl bir ilişki var?

Yüksek enflasyon halkın alım gücünü azaltıyor. Bu yıl sonunda asgari ücretin ne olacağı şimdiden merak konusu. Peki, iktisadi olarak yüksek enflasyon ile maaş artışları arasında nasıl bir ilişki var?

 Kuzey Kore yine ortalığı karıştırdı! Bu kez hedef Japonya ama neden?

Pasifik'te tansiyon eylül ayının son günlerinden bu yana yüksek seyrederken Kuzey Kore'nin hedefinde bu kez Japonya vardı. Füze denemesinde yaklaşık 4 bin 500 kilometre menzile ulaşan Kuzey Kore son 10 günde 5 deneme yaptı. Peki Kim Jong-un bu kez neye sinirlendi? Bu deneme neden daha endişe verici?

Derbide futbol sesi çıkmadı, Başakşehir akıllara yine 'o soruyu' getirdi!

Haftanın futbol adına umut vadeden maçı Beşiktaş-Fenerbahçe mücadelesinden pek ses çıkmadı. Galatasaray kendini aramaya devam ederken, Başakşehir akıllara yine 'o soruyu' getirdi. Trabzonspor'un oyunu ise bir yazılım güncellemesi gerektiriyor.