Haber Global, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in gönderdiği BE-200 amfibi yangın söndürme uçağını görüntüledi

Haber Merkezi
Türkiye Azerbaycan Orman Yangını Yangın Gündem haberleri

Türkiye'deki orman yangınlarıyla mücadeleye dost ve kardeş ülke Azerbaycan'dan destek geldi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, BE-200 amfibi yangın söndürme uçağı gönderdi. Uçak yangınlar sönene kadar Türkiye'de kalacak. Haber Global ekibi de o uçağı görüntüledi.

Türkiye'deki orman yangınlarıyla mücadeleye dost ve kardeş ülke Azerbaycan'dan destek geldi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev talimat verdi, yangın söndürme uçağı İzmir ve Muğla'daki alevlere müdahale etti. Haber Global ekibi de o uçağı görüntüledi.

Türkiye'nin günlerdir mücadele ettiği yangınlar karşısında Azerbaycan kayıtsız kalmadı ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından İzmir'e bir yangın söndürme uçağı gönderildi. Uçak cumartesi gece saatlerinde ulaştı.

12 TON SU ATMA KAPASİTESİNE SAHİP

BE-200 amfibi yangın söndürme uçağı Türkiye'ye geldiği ilk günden itibaren yangınla mücadeleye destek verdi. İzmir ve Muğla'daki yangınları söndürmek için sadece 1 günde 12 kez su ikmali yapıp 114 ton suyla müdahale gerçekleştirdi.

Haber Global Muhabiri Saadet Çelikçi ve Kameraman Kadir Demir tarafından görüntülenen uçakla ilgili detayları Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı'nın basın servisinden Ehtiram Halilov anlattı.

Halilov, uçağın 12 ton su atma kapasitesine sahip olduğunu belirtirken uçağın yangınlar sönene kadar Türkiye'de kalacağını, Azerbaycan'ın desteğinin devam edeceğini belirtti.