Gümüşhane imsakiye 2021! Gümüşhane iftar ve sahur vakti saat kaçta (Diyanet imsakiye) 

Gümüşhane
Gümüşhane imsakiye 2021! Gümüşhane iftar ve sahur vakti saat kaçta (Diyanet imsakiye) 

2021 Ramazan ayı ile birlikte illerin iftar ve sahur vakitleri, 2021 iftar ve sahur saat kaçta soruları ile aranıyor. İşte 2021 Gümüşhane imsakiyesi, iftar ve sahur vakitleri

Gümüşhane iftar ve sahur vakitleri, 2021 Ramazan ayında oruç tutacak vatandaşlar tarafından aranıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2021 Ramazan imsakiyesinde, il il iftar ve sahur vakitleri, namaz saatleri belli oldu. 

GÜN GÜN Gümüşhane İFTAR VE SAHUR VAKTİ, SAATLERİ İÇİN Gümüşhane İMSAKİYE LİNKİNE TIKLAYIN

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI RAMAZAN AYINDA EN ÇOK SORULAN SORULAR

Ağız kokusunu önlemek için ağız spreyi kullanmak veya sakız çiğnemek oruca zarar verir mi?

Ağız ve burundan alınıp mideye ulaşan her şey orucu bozar. Bu itibarla, ağız kokusunu önlemek veya diş ağrısını gidermek maksadı ile ağza sıkılan sprey ve benzeri maddeler yutulur da mideye ulaşırsa orucu bozar, yutulmazsa bozmaz.

Günümüzde üretilen sakızlarda, ağızda çözülen katkı maddeleri bulunduğundan, ne kadar dikkat edilirse edilsin bunların yutulmasından kaçınmak mümkün değildir. Bu sebeple bu tür sakız çiğnemek orucu bozar (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 395, 396). Öte yandan, hangi sakızın orucu bozmayan türden olduğu bilinemeyeceğinden oruçlu iken sakız çiğnemekten sakınılmalıdır.

Ramazan ayına ilişkin merak edilen soruların yanıtları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın https://kurul.diyanet.gov.tr/Ana-Konu-Detay/27/oruc sitesinden öğrenilebilir.

Kaynak: Haber Global TV

Diyanet imsakiye