Genelkurmay Başkanı Güler: TSK için 'satılmıştır' ifadesi hiç hoş olmadı, hukuk gereğini yerine getirecektir

TSK Hulusi Akar
Genelkurmay Başkanı Güler: TSK için 'satılmıştır' ifadesi hiç hoş olmadı, hukuk gereğini yerine getirecektir

Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, "Silahlı Kuvvetler için 'satılmıştır' ifadesi hiç hoş olmadı, çok yanlış. İnanıyorum ki hukuk gereğini yerine getirecek" dedi.

Sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşlarının temsilcileri, Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK komuta kademesine destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Hangi sebeple olursa olsun birilerinin orduyu özne olarak kullanıp onu 'satılmış' kelimesiyle yan yana koyması gerçekten akla ziyan bir husus" dedi.

Genelkurmay Başkanı Güler: TSK için 'satılmıştır' ifadesi hiç hoş olmadı, hukuk gereğini yerine getirecektir - Resim : 1

GENELKURMAY BAŞKANI GÜLER: HUKUK GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEKTİR

Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ise, "Silahlı Kuvvetler için 'satılmıştır' ifadesi hiç hoş olmadı, çok yanlış. İnanıyorum ki hukuk gereğini yerine getirecek. Hiçbir şekilde moralimiz bozulmamıştır, tam tersine daha azimli olarak görevlerimizi yapmaya devam edeceğiz" dedi. 

Genelkurmay Başkanı Güler: TSK için 'satılmıştır' ifadesi hiç hoş olmadı, hukuk gereğini yerine getirecektir - Resim : 2

Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhindeki söylemin ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TİSK Başkan Vekili Celal Koloğlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan'dan oluşan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesine destek ziyaretinde bulundu.

STK TEMSİLCİLERİNDEN AÇIKLAMA

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Ordumuz ülkemizin ve milletimizin şerefidir. Bu millet onuru ve şerefi için her türlü fedakarlığı yapmıştır, yapmaya da devam edecektir" diye konuştu. 

Hak-İş Başkanı Arslan ise, "Ordumuzun ve Bakanlığımızın hak etmediği bu tür ifadelerden dolayı gerçekten çok üzgünüz. Milletimiz inanıyorum ki asla kabul, tasvip etmiyor. Bunun için zatıaliniz, komutanlarımız hiç moralinizi bozmayın. Milletimiz sizinle beraber" ifadelerini kullandı. 

Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Soydan, "Türk ordusunu ne satın alacak para ne de o parayı basacak darphane henüz icat edilmedi" dedi. 
 

Kaynak: AA

son dakika son dakika haber