Gaziemir Ulaştırma Okulu nerede?

Gaziemir Ulaştırma Okulu nerede?

Askerlik yeri çıkanların en çok aradığı yerlerden biri Gaziemir Ulaştırma Okulu. Peki İzmir Gaziemir'de bulunan Ulaştırma , Personel Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı nerede?

Askerlik yerlerinin belli olmasının ardından askere gidecekler özellikle çok sayıda askerin ASAL tarafından dağıtımının yapıldığı Gaziemir Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı gibi askerlik yerlerinin nerede olduğunu arıyor. 

İzmir'in Gaziemir ilçesinde Optimum AVM'ye oldukça yakın berde bulunan Gaziemir Ulaştırma Okulu ya da TSK tarafından açıklanan ismiyle Gaziemir Ulaştırma Personel ve Eğitim Merkez Komutanlığı, oldukça geniş bir araziye yayılmış bir komutanlıktır.

İzmir Otobüs Terminali'ne 23 km yani yaklaşık 25 dakika, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na ise 8 km yani 13 dk mesafededir. 

Gaziemir Ulaştırma Okulu'na yol tarifi almak için aşağıdaki haritaya tıklayınız. 

 Gaziemir Ulaştırma Okulu nerede? - Resim : 1

Hava Sınıf Okulları ve Teknik Eğitim Merkezi Komutanlığı'na komşu olan Gaziemir Ulaştırma Okulu İzmir'de bulunan iki test ve mülakat merkezinden biridir. Yani İzmir'de Narlıdere İstihkam Okulu ile birlikte yedek subay sınavı yapılan iki yerden birisidir. Ayrıca muhabere okulu olarak da bilinir. Gaziemir Ulaştırma Personel ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda 2. Ordu Ulaştırma Eğitim Alayı'na asker yetiştirilir. Yerleşkesi içerisinde 3'üncü Kara Havacılık Alayı'nı da barındırır.

Gaziemir Ulaştırma Okulu nerede? - Resim : 2

Gaziemir Ulaştırma Okulu nerede? - Resim : 3

Gaziemir Ulaştırma Okulu nerede? - Resim : 4