Gazeteci Batuhan Yaşar hayatını kaybetti

Gazeteci Batuhan Yaşar hayatını kaybetti

İhlas Medya Grubu Ankara Temsilcisi ve Türkiye gazetesi yazarı Batuhan Yaşar, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Türkiye Gazetesi yazarı ve İhlas Medya Grubu Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, yaklaşık bir yıldır tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 

SİYASİLERDEN BATUHAN YAŞAR İÇİN TAZİYE MESAJI

Batuhan Yaşar için siyasiler taziye mesajı yayımlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gazeteci ve yazar, İhlas Medya Grubu Ankara temsilcisi Batuhan Yaşar kardeşimiz, tedavisinin yoğun bakımda sürdürüldüğü Ankara Şehir Hastanesinde hayata veda etti. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, dostlarına ve medya camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Allah rahmet eylesin. Ailesine, yakınlarına ve okurlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sevgili Batuhan Yaşar Ne büyük kayıp. Ne derin acı... Mevla ruhunu şâd, mekanını cennet, makamını âli eylesin” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı paylaşımda, “Türkiye’de, yakın siyasi tarihin önemli tanıklıklarını tüm gerçekliğiyle yaşayan, mesleğini çok seven, İhlas Medya Grubu Ankara Temsilcisi Gazeteci Batuhan Yaşar'a Allah'tan rahmet; ailesi, dostları ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah” ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

“Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet, makamı âli olsun İnşallah.”

BATUHAN YAŞAR KİMDİR?

1 Haziran 1970 yılında Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde doğan Batuhan Yaşar, yüksek öğretimini Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde tamamladı. Gazeteciliğe 1988 yılında Türkiye Gazetesinde başladı.

1994 yılına kadar muhabirlik yaptı. Daha sonra 1998 yıllına kadar University of Westminster’de dil ve ekonomi eğitimi aldı. Aynı yıllarda TGRT ve Türkiye Gazetesi’nin Londra muhabiri olarak görev yaptı. 1998’de tekrar Ankara’ya döndü ve TGRT’de diplomasi ve savunma muhabiri olarak çalıştı. 2000 yılında TGRT Ankara Haber Müdürlüğü görevine getirildi. Aynı yıldan itibaren Neler Oluyor programını hazırlayıp sunmaya başladı. 2007 Yılında İHA Ankara Temsilciliği, 2011 yılında da TGRT Ankara Temsilciliği görevlerine getirildi. Yaşar, 2018’den bu yana da İhlas Medya Ankara Temsilciliği görevini yapıyordu. 

Kaynak: AA

Batuhan Yaşar