Galata Köprüsü'nden denize düştüğü belirtilen gencin cansız bedenine ulaşıldı

İstanbul

Galata Köprüsü'nden dün Haliç'e düşen 21 yaşındaki gencin cesedi, Karaköy'de denizden çıktı. 

Galata Köprüsü’nde dün saat 23.30 sıralarında 21 yaşındaki Yusuf Cemal Gürbüz, denize düştü. Suda bir süre çırpınan gencin seslerini duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yapılan çalışmaların ardında gence ulaşılamamıştı. 

GENCİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Sabah saatlerinde başlayan çalışmalar sonucunda deniz polisi, saat 15.30 sıralarında Gürbüz’ün cansız bedenine ulaştı. Karaköy iskelesine çıkartılan gencin cesedinin incelenmesi için olay yerine polis ekibi sevk edildi. 

İskeleye gelen polis, gencin üzerinden çıkanları inceledi. Olay yeri inceleme ekipleri ve cumhuriyet savcısının çalışmalarının ardından gencin cenazesi, cenaze aracıyla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. İskeledeki cesedi gören vatandaşlar ise bir süre çalışmaları izledi.

Galata Köprüsü'nden denize düştüğü belirtilen gencin cansız bedenine ulaşıldı - Resim : 1

"İMDAT DİYE SESLER GELDİ AMA SUYUN ÜSTÜNDE HİÇ DURMADI, DİREKT BATTI"

Olayı gören bir vatandaş, şunları söyledi:

"Dün gece 23.30 sıralarında “imdat” diye sesler geldi ama suyun üstünde hiç durmadı direkt battı. Kabarcıklar çıktı bir daha da görünmedi. Sahil güvenlik ile deniz polisi geldi, aradılar ama bulamadılar. Biz de balıkçılar olarak el fenerleriyle aradık, biz de göremedik. Şu anda ölü olarak bulundu. Kendisi gençti, büyük bir ihtimal düşme, ayağında terlik varmış. Ne olduğu belli değil şaibeli” dedi.

Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

Kaynak: İHA

Galata Köprüsü Karaköy İstanbul