Fransa'da terör örgütüne katılan terörist Habur'da teslim oldu

Fransa Gündem haberleri
Fransa'da terör örgütüne katılan terörist Habur'da teslim oldu

Mehmetçiğe teslim olan teröristlerden birinin Fransa'da yaşarken terör örgütüne katılmasının ardından Irak'ın kuzeyindeki terör kamplarına gönderildiği belirlendi.

Milli Savunma Bakanlığı Irak'ın kuzeyindeki barınma kampından kaçan 4 PKK'lı teröristin Habur ve Silopi'deki hudut karakollarına teslim olduğunu açıklamıştı.

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, teröristlerden birinin Fransa'da yaşarken geçen sene terör örgütüne katıldığı ve Irak'ın kuzeyindeki terör kamplarına gönderildiği tespit edildi.
"Munzur B." kod adlı söz konusu terörist ilk ifadesinde Irak'ın kuzeyine gelmeden önce bir süre Yunanistan'da bir kampta kaldığını ve kendisine ilk bilgilerin orada verildiğini söyledi.

Öte yandan geçen hafta Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirilen terör örgütü PKK mensuplarından birinin Alman vatandaşı bir terörist olduğu, bir diğerinin de yine Fransa’dan terör örgütüne katıldığı ortaya çıkmıştı.

Güvenlik uzmanları söz konusu durumu, “yurt içinden terör örgütüne katılımın yok denilecek seviyeye indiğine” yönelik açıklamaların en büyük kanıtı olarak nitelendirdi.

 

Fransa Habur terörist Milli Savunma Bakanlığı