Fıtıkta kolay tedavi laparoskopi

Sağlık Haberleri Yaşam Haberleri Gündem haberleri
Fıtıkta kolay tedavi laparoskopi

Tedavi süreci uzun, ameliyat dönemi ise zorlu geçen kasık fıtığında yeni yöntem laparoskopik cerrahi. Genel Cerrahi uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Gök'e göre iyileşme sürecini hızlandıran ve ağrısız bir yöntem olan laparoskopik cerrahi ile hastalar ertesi gün taburcu olabiliyorlar.

Bel ve boyun bölgesine kıyasla daha az görülen ve bu sebepten geç farkına varılan kasık fıtıkları kamu sağlığında “sinsi” bir problem olarak dikkat çekmekte. Genel Cerrahi uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Gök kasık fıtığı tedavisinde laparoskopik cerrahinin hızlı ve etkin bir çözüm olduğunu ifade etmekte.

Yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen kasık fıtıklarına ilişkin açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Mehmet Ali Gök modern bir sağlık çözümü olarak laparoskopik cerrahinin hastalarda hızlı bir iyileşme sağladığının altını çizdi. Kasık fıtıklarının nedenlerine de değinen Doç. Dr. Gök şu uyarılarda bulundu:

ŞİŞLİK VE AĞRIYA DİKKAT

“Kasık fıtıkları genellikle doğuştan gelen zayıf karın duvarı dokusundan, ağır kaldırma gibi fiziksel aktivitelerden veya yaşlanma gibi etkenlerden kaynaklanmakta. Rahatsızlık özellikle kasık bölgesinde belirgin bir şişlik, ağrı ve rahatsızlık hissi ile ortaya çıkar. Bu belirtiler hareketle artarken, istirahatle azalabilir. Tüm bu uyarılara dikkat edilmeli.”

HIZLI İYİLEŞME SÜRECİ

Kasık fıtıklarının tedavisinde laparoskopik cerrahinin sunduğu avantajlara da değinen Doç. Dr. Gök, bu yöntem sayesinde daha az ağrı, küçük ameliyat izleri ve hızlı iyileşme süreci gibi faydalar sağlandığını belirtti. Yöntemin ameliyat sonrası dönemi hakkında da bilgi veren Gök, hastaların genellikle hastanede kısa bir süre kaldıklarını ve çoğunlukla ertesi gün taburcu edilebildiklerini ifade etti.

[email protected]

 

Kaynak: Haber Merkezi