Filistinli 23 hasta tedavi için uçakla Türkiye'ye geldi: Aralarında 7 aylık bebek bulunuyor

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca TSK Filistin Gazze Dünya haberleri Gündem haberleri
Filistinli 23 hasta tedavi için uçakla Türkiye'ye geldi: Aralarında 7 aylık bebek bulunuyor

Son dakika haberine göre aralarında 7 aylık bir bebeğin de olduğu 23 Filistinli hasta ve 21 refakatçi TSK uçağı ile Ankara'ya geldi. Mısır'ın El Ariş Havalimanı'ndan kalkan uçak, Ankara Etimesgut Havaalanı'na indi.

Son dakika haberine göre aralarında 7 aylık bir bebeğin de olduğu 23 Filistinli hasta ve 21 refakatçi TSK uçağı ile Ankara'ya geldi.

Gazze'den Mısır'a geçişleri sağlanan 23 hasta ile beraberlerindeki 21 refakatçi daha Milli Savunma Bakanlığına ait uçakla tedavi için Türkiye'ye getirildi.

Gazze'den çıkarılan aralarında 7 aylık yaralı Hala Asraf isimli kız bebeğin de bulunduğu kanser ve ortopedi hastalarıyla refakatçilerini taşıyan ve Mısır'ın El Ariş Havalimanı'ndan kalkan uçak, Ankara Etimesgut Havaalanı'na indi.

Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait C-130 tipi uçak getirilen 23 hastanın sağlık durumunu yolculuk boyunca Türkiye'den getirilen 7 kişilik uzman sağlık personelince takip edildi.

Hastalar, Etimesgut Havalanı'nda hazır bekletilen ambulanslarla Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edilecek.

Öte yandan, Bakan Koca, "Gerçekleştirilen 4 tahliye işlemi ile toplam 200 kişiyi getirmiş olduk. Sahra Hastanesinin nerede kurulacağı 3-4 gün içinde belirlenmiş olacak" açıklamasında bulundu.

 

Kaynak: Haber Global TV