FETÖ'cülerin sakladığı dolarlar elektrikli süpürgeden çıktı

FETÖ İstanbul dolar euro
FETÖ'cülerin sakladığı dolarlar  elektrikli süpürgeden çıktı

FETÖ'nün İstanbul yapılanmasına yönelik soruşturmada yakalanan 11 şüpheliden 6'sı tutuklandı. Operasyonda 322 bin TL, 93 bin 315 dolar, 4 bin 485 euro ve 483 bin TL değerinde altın ele geçirildi. Evde saklanan dolarlar, elektrikli süpürgeden çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, FETÖ'nün faaliyetleri ve mensuplarının deşifre edilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Soruşturma kapsamında terör örgütünün sözde Marmara Bölgesi faaliyetlerini yürüten İstanbul yapılanmasının, "Suriçi Büyükşehir", "Surdışı Büyükşehir" ve "Anadolu Büyükşehir" olmak üzere 3 ana bölgeye ayrıldığını belirleyen savcılık, bu bölgelerin de kendi içlerinde illere ve eyaletlere bölündüğünü tespit etti. 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 

 İstanbul'da 13, Bursa'da da bir adreste 22 Mart'ta düzenlenen baskınlarda 11 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 6'sı tutuklandı.

 YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Operasyona ait yeni detaylar ortaya çıktı. TRT Haber'in aktardığı bilgiye göre; evde yapılan aramada 322 bin TL, 93 bin 315 dolar, 4 bin 485 euro ve 483 bin TL değerinde altın ele geçirildi. 

Dolarlar örgüt evlerinden birinde elektrikli süpürgenin içinden çıktı. Şüphelilerin olası polis baskınında deşifre olmamak için "telefonları kırın" talimatları verdikleri belirlendi.

Şüphelilerin özellikle öğrenci evlerine ve örgüte eleman kazanma çabasına öncelik verdiği anlaşıldı.

FETÖ’den tutuklu bulunan ve örgüt içinde sözde mağdur aileler olarak tabir edilen şahıslara hala maddi yardım sağladıkları ve kendi içlerinde örgüte bağlı olarak hareket eden esnaftan para toplamaya devam ettikleri ortaya çıktı.

Sanal ortamda şifreli uygulamalar kullandıkları, birbirlerine deşifre olmamak için kod isim verdikleri de tespit edildi.

Kaynak: Haber Global TV

FETÖ dolar euro altın operasyon