Fatih Erbakan'dan "ahiret öncelikli eğitim sistemi" açıklamasına gelen eleştirilere yanıt

Buket Aydın Gündem haberleri Yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan
Fatih Erbakan'dan "ahiret öncelikli eğitim sistemi" açıklamasına gelen eleştirilere yanıt

Haber Global ekranlarında canlı olarak yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze'nin konuğu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan oldu. Erbakan, tartışmalara neden olan "Eğitim sistemi "ahiret öncelikli" ve Allah korkusu olan nesiller yetiştirecek" açıklamalarına yanıt verdi.

Haber Global ekranlarında canlı olarak yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze'nin konuğu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan oldu. 

Erbakan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Ciddi bir sürpriz oy oranının çıkma ihtimalini yüksek görüyorum. Halkın zihnindeki baraj problemi de ortadan kalktı. Bizim baraj problemimiz zaten yok, halkın içindeyiz, üye sayımızı görüyoruz. İlk defa seçime giren bir partiyiz, ittifak ile birlikte seçmenin yanlış düşünceleri ortadan kalktı. 

"Mutabakat resmi olarak imzalandı, ittifak kararı alındı"

- Erbakan hocamızın söyledikleri üzerinde mutabakat sağlandığına göre, mutabakat metninin imzalandığına göre elbette burada yer alalım dedik. Mutabakat metni olmadan, prensipler üzerinde uzlaşılmadan bizim ittifaka katılmamız söz konusu olmazdı. Mutabakat üzerinde uzlaşma gerçekleşince, bunlar Yeniden Refah Partisi'nin 5 senedir söylediği konular. Vekil sayısı ile ilgili hiçbir talebimiz olmadı, sorun mutabakattı. Mutabakat resmi olarak imzalandı, ittifak kararı alındı. Mutabakatta dış politikada D8'in canlandırılması, D60 hedefine ulaşılması, milli eğitim müfredatının milli manevi değerleri önceleyen bir hale getirilmesi, KKTC'nin tanınması yönünde çalışmalar yapılması var.

"20 yılın günahına ortak olmayız" demişti

- Biz bu mutabakat vesilesiyle bu yanlışların el birliğiyle düzeltilip ortadan kaldırılmasını hedefledik. Kılıçdaroğlu'na LGBT akımlarına soruyorlar, "Aile yapımıza zarar verir mi" diyorlar, "Ne münasebet" diyor. İmamoğlu eşcinsel evliliklerle ilgili "Gayet doğal ama toplum buna hazır değil" diyor. Biz bu konuda çok hassasız. Bu felaketten aile yapımızın korunması gerektiğini düşünüyoruz. Sezgin Tanrıkulu "HDP'nin 11 maddelik tutum belgesini kabul ettik" diyor. HDP'li milletvekilleri, Altılı Masa kazandığı takdirde hapishanedeki tutsak arkadaşlarımız serbest kalacak diyor. PKK'nın kurucusu Düsseldorf'ta adeta seçim kampanyası yürütüyor, Kılıçdaroğlu için destek istiyor. Bu tehlikeye dur denilmesi bakımından Cumhur İttifakı'nda yer alınması gerektiği sonucuna vardık. İttifaka katılmamızın ittifak için avantajlı hale gelmesinde çok büyük bir payı olduğunu sahada gözlemliyorum. 

HÜDA-PAR polemiği 

- HÜDA-PAR'ın parti programındaki bazı maddeleri biz de onaylamıyoruz, tasvip etmiyoruz. Hatta HDP'nin bazı taleplerine benzetiliyor. Bunların uygulanmasına yönelik bir anlaşma ortada yok. HÜDA-PAR'ın teşkilat mensupları arasında örgütle ilgili yargılanan, soruşturma geçiren herhangi bir kimse yok. Biz buna bakarız. Öyleyse endişe edilecek bir durum yok. Parti programlarında yer alan maddelere ilişkin sayın Cumhurbaşkanımız "Bunları uygulayacağız" diyerek bir mutabakatta bulunmamış. 

Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar dolar vaadi

- Bizim borçtan kurtulmamız lazım, daha üzerine dışarıdan borç getireceğiz diyorsunuz. İstanbul'da ulaşım ücretsiz olacak dediler, yüzde 200'ün üzerinde zam geldi. Borçlanmadan, dışarıya bağımlı olmadan, millete vergi yüklemeden sundukları bir vaatleri yok. CHP zihniyetinin iktidar olduğu hiçbir zamanda ekonominin iyi olduğu görülmemiş. Geçmiş referansları ortada, borç ve faiz vadediyor. Ekonomik krizin çözüm adresi 7'li masa değil. 

Hükümette yer alacak mı?

- Doğrudan doğruya hükümetin içinde bulunmaya yönelik bir görüşme olmadı, şu an için buna niyetimiz de yok. 

"İmam hatipten mezun olmuş ama deist olmuş, namaz kılmıyor"

- Şu anda maalesef toplum olarak ahlaki ve manevi açıdan problemler yaşadığımız ortada. Uyuşturucu kullanımı, boşanmaların artması, deizmin ve ateizmin gençlerin arasında yaygınlaşması, hatta imam hatipten mezun olmuş ama deist olmuş namaz kılmıyor, bunları görüyoruz. Eğitim sisteminin insanların manevi olgunluğa ulaştıracak noktada olmadığını görüyoruz. Hem bilimsel kalitenin, hem de ahlaki ve manevi kalitenin artırılması lazım. Ahlaki ve manevi kalite olmadan, sadece bilimsel kalite yeterli olmuyor. Demek ki imam hatipler de kuruluş amacı ve taşıdığı manaya uyumlu olamıyor. Kalite demek ki olması gerektiği gibi değil. Rahmetli Erbakan hocamız "Ahlak maneviyat olmadığı zaman 85 milyonun başına birer jandarma dikmeniz gerekiyor" derdi.  

Kadını koruyan kanunda neye karşı çıkıyor?

- Siyasette saptırma çok oluyor. Rahmetli babamda da çok oluyordu. 6284 ile ilgili hep şunu söylüyorum: 30 milyon kadın oy kullanacak, kadınların da oyuna talibiz. Böyle bir siyasi partinin kadına şiddeti savunması tabiata aykırı. Bu siyaseten de, insani olarak da bizim inancımızdan dolayı olacak şey değil. Bu kanun suistimale açık şekilde buraya getirip koyulmuş. Beyana dayalı, delil olmadan 6 aylık uzaklaştırma veriliyor. İddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir kuralına aykırı bu. Suç unsurları açık ve net bir şekilde yazılsın diyoruz. Ekonomik şiddet, psikolojik şiddet, duygusal şiddet ne mesela, belirtilsin. Bu hususların düzenlenmesini istiyoruz. Şiddet varsa da suçlar artırılsın, iyi hal indirimi olmasın diyoruz. Hatta kadın ve çocukların canına kast edenlere idam cezası getirilsin diyoruz. Benim ikiz kız çocuklarım var, eşim var, partimizde on binlerce hanım var, böyle bir şey olabilir mi? Kadın neden yalan söylesin diyorlar. Ama öyle olaylar var ki hanım iftira atmış, adamcağızı tamamen mağdur etmiş. MKYK'da kadın üyelerimiz var. Yeniden Refah Partisi'nin ilk resmi adayı bir kadındı. Karşı taraf oy almanızı istemiyor, sizi yıpratmak istiyor. Şiddet bizim inancımızla uymaz. Sadece kadına değil, erkeğe de böyle bir hak verilmesin, suç delilli olsun. Babaya da bu hak verilmiş. 

LGBTİ ile ilgili eylem planları ne?

- Bunun propagandasının yapılmasına, normalleştirilmesine, gösteri ve yürüyüşler yapılmasına karşıyız. Örgütlenmelerine karşıyız. LGBTİ derneklerine karşıyız, televizyon dizilerinde ve reklamlarda bunlara yer verilmesin. Rusya bunu yapıyor. Özel hayatında herkes her günahı işlemekte özgürdür. LGBTİ İslam dini başta olmak üzere bütün dinlerde yasaklanmış, lanetlenmiş bir eylem. Bizim görüşümüze göre de bir sapkınlık. Allah ıslah etsin. Dünya nüfusunu azaltmakla da ilişkili görüyoruz. Bu projeye karşı uyanık olmamız lazım. 

Aşı karşıtlığı 

- Covid-19 aşılarından sonra Türkiye'de genç yaştaki kalp krizi ve emboli vakalarında çok ciddi artış var. Almanya'da MRNA aşılarının  yan etkileri dolayısıyla davalar açılmış ve aşı firmaları tazminat ödemek zorunda kalmış. 

Saadet Partisi'nin duruşunu nasıl buluyor?

- Saadet Partisi'nin şu andaki durumuna üzülüyoruz. Seçmenin önemli bir kısmının da rahatsızlıkları var. "Ayasofya'nın müze yapılması gerekir" diyen bir yapının içinde olmak, destek olmak. Milli görüş ise bunu nereye koyacaksınız? Saadet Partisi'nden bize ciddi bir oy gelecek. Saadet Partisi seçmeninin eli pusulada CHP'ye gitmez. 

Tarikatlar hakkında ne düşünüyor?

- Tarikat Allah'a ulaşmak için bir yol, asıl amacı bu. Toplumun, yeni neslin manevi açıdan olgunlaşması, ahiretçi bir toplum oluşması için son derece önemli bir kurum. Asıl amacından sapanları tasvip etmemiz de mümkün değil. Bu işi holdinge çevirmek yanlış bir şey. Cübbeli Ahmet Hoca İslami açıdan bakıyor ve bizim söylemlerimize çok büyük destek veriyor. Bizim görüşlerimize sahip çıkıyor, doğru bulup desteklediğini ifade ediyor. Açıktan bir partiye destek vermek gibi bir durum içerisinde değil. 

Evlilik yaşı düşürülmeli mi?

- Evlilik yaşı düşürülmemeli. Benim de kızlarım var, üniversiteden mezun olmalılar, hatta yüksek lisanlarını yapmalılar, belki de 25 yaşından önce evlendirilmemeliler. Bana göre 18 bile erken, ben kızlarımın daha da ileri yaşta evlenmelerini isterim. 

İmamoğlu'na yapılan taşlı saldırı hakkında ne düşünüyor?

- Bu rahmetli babama da olan bir olaydı. Hopa'da olmuştu. Sayın İmamoğlu'na yapılanı da tasvip etmem mümkün değil. Fikirlerin mücadele etmesi lazım. Provokasyon ise araştırılıp ortaya çıkarılması lazım. Dış güçler ve FETÖ'nün parmağı olduğu söyleniyor. Şiddeti tasvip etmemiz mümkün değil. İnşallah bundan sonra da yaşamayız. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

buket aydın ile yüz yüze Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan