Faruk Koca AK Parti'den ihraç edilecek mi? Ömer Çelik açıkladı

son dakika AK Parti Gündem haberleri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıda bulunan Faruk Koca'nın, AK Parti'den ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevkinin kararlaştırıldığını duyurdu.

Son dakika haberine göre AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, canlı yayında kritik açıklamalar yaptı.

Gündeminde sporda şiddet ile İsrail-Filistin meselesi olan Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"FARUK KOCA'NIN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİN KURULU'NA SEVKİ KARARLAŞTIRILMIŞTIR"

- Dün üzücü bir olay oldu, futbolda şiddet. Faruk Koca'nın eski milletvekilimiz olması nedeniyle bir değerlendirme yapmamız gerekiyordu. Sayın cumhurbaşkanımız şiddete karşı olduğunu vurguladı. Bu saldırıyla ilgili olarak bu tespitler çerçevesinde bir disiplin suçu oluştuğu kanaati oluştu. Bu şiddet olayı sebebiyle partinin tüzüğüne aykırı faaliyetlere katılmak şeklindeki disiplin suçuna girdiği karar verildi. Bu çerçevede Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine karar verilmiştir. Bu hadiseden büyük bir üzüntü duyduğumuzu, bunu hiçbir şekilde mazur göremeyeceğimizi ifade ediyoruz. Bu şiddet olayı Ankaragücü'ne mal edilemez. Bu çerçevede Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevki kararlaştırılmıştır. Bütün hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

"BM'NİN OTORİTESİ ZAYIFLADI, İŞLEVSİZ BİR KURUM HALİNE DÖNÜŞTÜ"

- İsrail Gazze'de her 10 dakikada 1 çocuk öldürüyor. 500 bin Filistinli ölüme terk edilmiş durumda. BM'nin otoritesi zayıfladı, işlevsiz bir kurum haline dönüştü. ABD'nin bombaları İsrail'e gönderilmeye devam ediyor. Şimdiye kadar birçok mühimmat gönderdiği gibi en son Biden yönetimi, kongre onayına bile sunmadan 14 bin tank mermisinin İsrail'e satışına onay verdi. ABD Başkanı acil durum yetkisini kullandı. Bütün bunlar İsrail'in kendini savunma hakkı adı altında yapılıyor. Akıl çağının sonuna gelmişiz gibi birtakım alametler var. Antisiyonizm kavramı, antisemitizme eşitmiş. Bu karar aslında dünyadaki bütün Yahudilere haksızlık, hakaret. Pek çok Yahudi İsrail'in bu eylemlerine karşı çıkıyor. Netanyahu Tevrat'ı istismar ederek bunlardan bahsederken, bütün bu çabanın adı siyonizmdir. Bütün bunlar hayatını kaybetmiş masum Yahudilerin hatırasına karşı da saygısızlıktır. 

"GAZZE'DE SREBRENİTSA VE HOLOKOST İLE AYNI GÖRÜNTÜLER VAR"

- Avrupa büyük bir savrulma içerisinde. Alman hükümeti diyor ki, "Gazze konusunda bir mesaj yayınlarsan, kadın hakları konusunda verdiğim desteği keserim." ABD'de bilim insanları yargılanıyor, akıl bilim tehdit altında. Gazze'de Srebrenitsa ve Holokost ile aynı görüntüler var. Gazze'ye gidecek yardımların engellenmesi bile savaş suçudur. 

YUNANİSTAN İLE KAZAN-KAZAN PRENSİBİ

- Bundan sonrasında Yunanistan ile masaya oturarak kazan kazan ilkesi etrafında yeni sayfanın içini doldurmalıyız. AB Komisyonu tarafından bir Türkiye raporu ortaya koyuldu. Burada karşılıklı ortak çıkardan bahsediliyor. Şu unutulmamalı, tabii ki vize serbestisi, ekonomik iş birlikleri önemli ancak işin en tepesinde Türkiye'nin AB'ye tam üyelik perspektifi vardır. Doğrusu bu fasılların açılmasıdır. 

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ

- Bütçe görüşmeleri başladı. Ülkemizin geleceğine damga vuracak bir vizyon bütçesi hazırlanmıştır. 

"CUMHUR İTTİFAKI'NDA BİR SORUN SÖZ KONUSU DEĞİL"

- Cumhur İttifakı'nda bir sorun söz konusu değil. Şimdiye kadar AK Parti-MHP heyeti arasında birçok görüşme yapıldı. Heyetler arası görüşme devam ediyor. Her an rahatlıkla bir araya gelinip bu meseleler tartışılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bu ayın 3. haftasından itibaren adayları açıklamaya başlayabiliriz dedi.

SOKAK HAYVANLARI

- Sokak hayvanlarıyla ilgili gereken tedbirler alınacak. Hayvanların da iyi şartlarda korunduğu çeşitli stratejiler geliştirilecek. Doğa, hayvanlar rakibimiz değil. Doğru yaklaşımlarla yapılması gerekenler ele alınacak. Evlatlarımızın sokakta bu saldırılara maruz kalmasına tahammül etmemiz de söz konusu değil. 

"NEREDEYSE İYİ Kİ KAZANAMAMIŞIZ NOKTASINA GELDİLER"

- Vatandaşın önüne birkaç ay evvel büyük iddialarla çıktılar, iktidar olacaklarını söylediler. O zaman biz dedik ki bu modelle Türkiye yönetilemez. 6-7 kişi bir araya gelsin, çay bile demleyemezler. Bir masadan kalkma olayı oldu, hala tartışması sürüyor. Hiçbir kurumu yönetemeyecek bir sistem üretmişlerdi. Bir kişi masadan kalkarsa o zaman sistem nasıl çalışacak demiştik. Siyasi parti liderleri işsiz kalmasın diye iş üretmek için uydurulmuş bir şeydi. Neredeyse iyi ki kazanamamışız noktasına geldiler. 4 ay evvel hep beraber iktidar talebiyle yola çıktınız, şimdi kimisi yorgunluk, kimisi yük diyor. Ortaya çıkan tablo, siyasi iflas tablosudur. Huzuruna çıktığınız vatandaşa ne söyleyeceksiniz? Masa bile illallah dedi, olan masaya oldu. 

 

Kaynak: Haber Global TV