Erzurum'daki saldırılara ilişkin gözaltına alınan 15 kişi, adliyeye sevk edildi

Erzurum Ekrem İmamoğlu Gündem haberleri
Erzurum'daki saldırılara ilişkin gözaltına alınan 15 kişi, adliyeye sevk edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla dün Erzurum'da düzenlenen mitingde, aralarında çocuk ve yaşlıların da yer aldığı 17 vatandaşın yaralanmasına neden olan taşlı saldırılara ilişkin gözaltına alınan 15 şüpheli adliyeye sevk edildi.

7 Nisan günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da gerçekleştirilen mitingde bir grup insanın taşlı saldırısına uğramıştı.

Erzurum'daki saldırılara ilişkin gözaltına alınan 15 kişi, adliyeye sevk edildi - Resim : 1

Bölgedeki vatandaşlar da taşların hedefi olmuş, aralarında çocuk ve yaşlıların da yer aldığı yaralılar hastaneye sevk edilmişti. 

Erzurum'daki saldırılara ilişkin gözaltına alınan 15 kişi, adliyeye sevk edildi - Resim : 2

Saldırıların şüphelisi 15 kişi tespit edilerek adliyeye sevk edildi. 

Valilikten edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte dün yaşanan saldırılarla ilgili kamera kayıtlarını inceleyip, olayla ilgili 19 kişiyi tespit etti.

Erzurum'daki saldırılara ilişkin gözaltına alınan 15 kişi, adliyeye sevk edildi - Resim : 3

İlk etapta 13 zanlıyı gözaltına alan polis ekipleri, 2 şüpheliyi daha yakaladı. Olayla ilgili 4 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 15 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Erzurum'daki saldırılara ilişkin gözaltına alınan 15 kişi, adliyeye sevk edildi - Resim : 4

Bu arada, olaya karışanların tespitinin devam ettiği bildirildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, olayla ilgili 13 şüphelinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Erzurum'daki saldırılara ilişkin gözaltına alınan 15 kişi, adliyeye sevk edildi - Resim : 5

Öte yandan, olayda yaralanan 17 kişi, kentte tedavi gördükleri hastanelerden taburcu edildi.

"BANA TAŞ ATILMADI, MİLLETE TAŞ ATILDI"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Konya Millet Bahçesi yanındaki Stad Sokak'ta düzenlenen "Halk Buluşması"nda yaptığı konuşmada, Mevlana'nın 7 öğüdünden örnek vererek bu sözlere layık olmaya çalıştığını söyledi.

Erzurum'da dün yaşanan saldırılara değinen İmamoğlu, "150 kişiyi yuhalamaya bile değmez. Bana taş atılmadı, millete taş atıldı. Demokrasiye taş atıldı. Sivas'ta ve Çorum'da miting yaparken bir haber aldık. 40-50 belediye otobüsünün miting yapacağımız alana belediye tarafından çekildiğini öğrendik." dedi.

İmamoğlu, Çorum ve Sivas'tan sonra Erzurum'a gittiklerini ancak yolda hiçbir güvenlik önlemi görmediklerini ileri sürerek vatandaşa seslenirken üstlerine taş atıldığını söyledi.

Çocukların, kadınların ve yaşlıların yaralandığını belirten İmamoğlu, "Türk bayraklarıyla milleti selamlayan, benim güzel insanlarıma taş atan bu 150-200 kişinin Erzurumlu ile zerre ilgisi yoktur. Bu ortamı, o meydanı taşlarken, süreci seyreden ve bir şey yapamayan emniyet güçlerine emri veren emniyet müdürüdür. Başka kimse olamaz. Çok net. O gün orada yaşananlardan yüzü kızarmadı. Ne belediye başkanı ne vali ne de emniyet müdürü Erzurumluya yakışmayan davranışlarda bulunmuştur, yakışmamıştır. Bu demokrasi ve kardeşlik düşmanları şehre değil kara leke, toz bile konduramazlar. Ben Erzurum'u bilirim. Erzurum'un nasıl bir şehir olduğunu bilirim." diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs'ta milletin kazanacağını vurgulayarak Türkiye'ye 21. yüzyıla yakışan, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına yakışan demokrasiyi getireceklerini ifade etti.

Devlet yöneticisi aklının değişeceğini dile getiren İmamoğlu, “15 Mayıs'tan sonra göreceksiniz muhalif siyasiler konuşmakta özgür kalacak.” dedi.

 

Kaynak: AA

Ekrem İmamoğlu Erzurum Erzurum saldırıları