Ermenistan saldırılarında arkadaşlarını kaybeden Azerbaycanlı çocuklar dünyaya seslendi

Azerbaycan

Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı 9 Eylül Birleşmiş Milletler Uluslararası Eğitimi Saldırılardan Koruma Günü'ne özel bir video yayınladı. Ermenistan saldırılarında arkadaşlarını kaybeden Azerbaycanlı çocuklar dünyaya "Çocukların eğitim haklarını ellerinden almayın" mesajı verdi.

Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 9 Eylül Birleşmiş Milletler Uluslararası Eğitimi Saldırılardan Koruma Günü'ne özel yayınlanan videoda, Ermeni saldırılarında arkadaşlarını kaybeden Azerbaycanlı çocuklar sivillere yönelik saldırıların olmadığı, eğitim haklarının ellerinden alınmadığı bir dünya için hem kendi dillerinde hem de İngilizce dünyaya seslendi. Dünyaya “Çocukların eğitim haklarını ellerinden almayın” mesajı verildi.

Azerbaycanlı çocuklar Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu özel gün için yayınlanan videoda İkinci Karabağ savaşı sırasında Ermenistan'ın sivillere saldırdığı korkunç anları anlattı.

Ermenistan saldırılarında arkadaşlarını kaybeden Azerbaycanlı çocuklar dünyaya seslendi - Resim : 1

Çocuklardan hafızalara kazınan sözler: İlk bomba sınıfımıza düştü

Azerbaycanlı çocuklar savaş esnasında şehit düşen arkadaşları Orhan ve Nigar'ı da unutmadı. Çocukların şu sözleri hafızalara kazındı:

"44 günlük savaşta ilk bomba sınıfımıza düştü"

"Savaş esnasında birçok çocuk şehit düştü. Onlardan biri de sınıf arkadaşımız, dostumuz Orhan'dı."

"Ermenilerin füze saldırısında şehit olanlardan biri de benim sınıf arkadaşım Nigar'dı." 

Geçen yıl 44 gün süren 2. Karabağ Savaşı sırasında Ermenistan, uluslararası hukuku ve insan haklarını ağır şekilde ihlal ederek okulları kasten hedef almıştı. Masum çocukların eğitim hakları ellerinden alınırken saldırılarda 60 okul yıkıldı. 10 öğrenci trajik bir şekilde hayatını kaybederken, 16 öğrenci de yaralanmıştı. 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Azerbaycan haberleri azerbaycan ermenistan savaşı İkinci Karabağ Savaşı