Erman Toroğlu: Şansal Büyüka ve Reha Muhtar yüzünden işimden oldum

Buket Aydın Gündem haberleri
Erman Toroğlu: Şansal Büyüka ve Reha Muhtar yüzünden işimden oldum

Haber Global ekranlarında yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze programının konuğu, eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu oldu. "Hakkımı helal etmediğim isimler var, arkamı oydular" diyen Toroğlu, o kişilerin Şansal Büyüka ve Reha Muhtar olduğunu söyledi.

Haber Global ekranlarında canlı olarak yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze programının konuğu, eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu oldu. Birbirinden farklı sorulara içtenlikle yanıt veren Toroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"FATİH TERİM'İN GALATASARAY BAŞKANI OLMASI ZOR"

 - Fatih Terim belgeseliyle ilgili benden yorum alınmadı. Fatih Terim'in Galatasaray başkanı olması zor. Keşke olsa ama zor. Türkiye'de bakın futbol oynamış, futbolun içinden gelen kulüp başkanı var mı? Fatih Terim'den federasyon başkanı olması, olayı kurtarmaz. Milli Eğitim, Spor Bakanlığı ve Futbol Federasyonu üçgenini kurmazsanız hiçbir şey yakalayamazsınız. 

- Hem ağlıyorlar, hem bağırıyorlar, hep borç yapıyorlar ama sürekli transfer de yapıyorlar. Her sene şampiyon olacağım diye bir şey yok, diyeceksin ki "Kardeşim, ben 4 sene kulübümü toparlayacağım..." 

"KALKIP BODRUM'DAN ADAM DÖVMEYE GİDİYORSUN, YAPMA"

- Bazen ümidimi kaybediyorum, konuşabildiğim kadar konuşuyorum ama pek anlatamıyorum herhalde derdimi. Zaten 6 yerden kovuldum. İnandığımı, bildiğimi söylüyorum. 

- Fatih Terim'in çok iyi yönleri var, çok hatalı yönleri de var. Kalkıp Bodrum'dan adam dövmeye gidiyorsun, yapma, sen Milli Takım teknik direktörüsün. Zararını kim görür? Fatih görür. Arkadaşlarıyla bağlantıyı kaybetti son yıllarda. Biat edenlerle çalıştı. Eleştiriye de açıktır bu arada. 

- Çok iyi futbolcularımız var ama aşağıda öyle bir menajer sistemi var ki... O menajerler de bir yere bağlı. O menajerle çalışırsan teknik direktör seni oynatabilir, çalışmazsan oynatmayabilir. Hakemlerin yüzde 85'i torpilli. 

Erman Toroğlu: Şansal Büyüka ve Reha Muhtar yüzünden işimden oldum - Resim : 1

- Ben onarmayı değil, komple yıkıp yeniden inşa etmeyi seviyorum. 

- Evraklar var ama yok diyorlar, inkar ediyorlar. Mesela MHK'nın hakemlerle ilgili bir dosyası bende var, ama yok diyorlar inkar ediyorlar. 

OKAN BURUK'UN AYAĞININ KIRILDIĞI MAÇTA SARI KART GÖSTERMESİ

- Okan çabuk bir oyuncuydu, ayağının üstüyle topu çalmaya kalktı. O olay şimdiki kurallara göre kırmızı kart... İçim kıyıldı o pozisyonda. Okan'ın yanına 2 kere gittim, "Bu tekmelikleri doğru tak" dedim, "Bu tekmelikle oynayamıyorum" dedi. Ayak kırılmasın diye takılıyordu o tekmelik. 

- Şu anda Dünya Kupası'na gidecek bir Türk hakem yok. Cüneyt Çakır Avrupa'da iyi ama Türkiye'de kimse memnun değil. "Bu adam Türkiye'de bıraksın, Avrupa'da hakemlik yapsın" diyorlar.

MHK BAŞKANI OLMAK İSTİYOR MU?

- Çok geldiler olmadım, olmam. Hayatım boyunca lafımı yemedim, yemem. 

"VAR'DA NE TEZGAHLAR DÖNDÜ"

- Yardımcı hakemlik bitti artık, o iş hikaye. Hakemlik kaldı. Artık sahadaki hakem değil, VAR maçı idare etmeye başladı. VAR büyüklerin aleyhine oldu. Ne tezgahlar döndü VAR'da ben biliyorum, hep inkar ettiler. 

"DÜNYA KUPASI'NDA BENCE HAK EDEN KAZANDI"

- Dünya Kupası'nda bence hak eden kazandı. Bakıyorum, Hırvatlar ne yaptı ya? Son maç her şeyiyle çok güzel oldu, keyif aldık. Ama ben diğer maçı da seyrettim, çok kötüydü. Çok kötü maçlar seyrettik bu sene. 

BAHÇELİ-KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMASI

- Benim baba tarafı CHP'li ama benim öyle fanatik düşüncelerim yoktur. O yıllarda sağdan ve soldan o kadar değerli arkadaşlarım öldü ki anlatamam... Çok arkadaşı yok pahasına öldü. Başımızdan çok şey geçti. 

- Bir gün Ankara'da yürürken yanımdaki pikaptan bir tıkırtı geldi. Bir baktım içinden Deniz Gezmiş çıktı. Selamlaştık. Ertesi gün haber çıktı "Deniz Gezmiş kıstırıldı ama yakalanamadı" diye. İnsanlar siyasi fikirlerinden dolayı öldürülmemeliler. 

- Ben siyasete girsem büyük ihtimalle 6 ay 1 sene sonra genel başkan ile çarpışırım. Ben o baskıya gelemiyorum, o isyankar tipim var. Memnun muyum, memnunum arkadaş. 

- Okulda Devlet Bahçeli sağ kanatta daha etkili, Kılıçdaroğlu daha çekimser. İkisi de etkili siyaset adamı, Erdoğan da öyle. Erdoğan'da liderlik vasfı var, diğerleri kaybediyor. Kaybedenler gitsin, yenileri gelsin. ırak, yaptın yaptın, yapamadın başkası gelsin. Kaybettiğin seçimden sonra kalma. Yenileri gelsin ki mücadele etsin. Gençlik farklı bir şey. Politikacı olur muydum? Kesinlikle olamazmışım. Ekrem İmamoğlu'nun da bir vücut dili var. 

- Biz sporcular dışarıda bazen sallarız, karşı karşıya gelince öpüşürüz, şaşırırsın.  

AHMET ÇAKAR'IN "İKİNCİ BAHAR" PAYLAŞIMI

- Ahmet Çakar'da epey emeğim var. Bir ara benimle ilgili bazı işlerde hata yaptı ama sonra biraz toparladı. Ahmet'e de ikinci baharı tavsiye ederim, o da yapabilir, tutan yok. 

ŞENOL GÜNEŞ HAKKINDAKİ ŞİKE İDDİALARI

- Bu konuda mahkeme bir karar çıkarttı, benim bu konuda yorum yapmamı yasakladılar. Süreç yürüyor, sonucunu göreceğiz.

- Paranın olduğu yerde şikenin olmadığını söyleyene saf oğlu saf derim.

"ŞANSAL BÜYÜKA VE REHA MUHTAR YÜZÜNDEN İŞİMDEN OLDUM"

- En yakınlarım dahil, arkamı oymaya çalıştılar ve oydular. Onlar yüzünden işimden oldum dediğim ve hakkımı helal etmediğim insanlar var. Şansal Büyüka, Reha Muhtar, eski ortağım Şenol... Avukat beni aradı, "Şansal senin kuyunu kazdı, ifade verdi" dedi. Bir okudum, olacak şey değil... Paraya tapmayacaksın, kıblen para olmayacak. Parasız olmuyor ama kıblen de para olmasın. Cevap versinler, veremezler ki, çünkü gerçek. Mesela Reha Muhtar bizi sattı, sonra beni organize polisten çağırdılar, neler oldu o gün hepsi kitabımda yazılı.  

- Sahaya çıkıp bilfiil spor yapan adamlardan kötülük gelmez, hata yaparlar. Ama onu haricindekilere aynı şeyi söylemiyorum. 

- Herkes yaptığı hatayı bilir, be yaptığım hatayı bilirim ama bana gel "Şurada hata yaptın" de, kabul etmem, seni delirtirim. Bu benim kötü bir huyumdur. Ama bilirim. 

 

Kaynak: Haber Global TV

buket aydın ile yüz yüze Erman Toroğlu Reha Muhtar