Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taviz vermeyiz

Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri Ankara

Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni askeri eğitim ve yönetim sistemimizle milli iradenin üstünlüğüne bağlı, sadece milletine, devletine ve meşru idarecilerine tabi bir TSK'ya sahip olduk, taviz vermeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Her sınıftan ve rütbeden askeri personelin ordumuz için kritik öneme sahip olduğu muhakkaktır.

Türk Silahlı Kuvvetleri 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bünyesinde ciddi bir temizlik yapmıştır.

Ordumuz sinsi yapıların yol açtığı tahribatla mücadele etmek zorunda kalmıştır.

Düzenlediğimiz operasyonlarla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgesini koruma konusunda gücünü tüm dünyaya gösterdik.

 Altını çizerek söylüyorum. Türkiye artık darbeci zihniyetin 70 yıl boyunca örselediği askeri eğitim ve öğretim sistemini tamamen terk etmiştir.

Yeni askeri eğitim ve yönetim sistemimizle milli iradenin üstünlüğüne bağlı, sadece milletine, devletine ve meşru idarecilerine tabi bir TSK'ya sahip olduk, taviz vermeyiz.

Bölgesel ve küresel gelişmelerin önümüze getirdiği fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek için gereken her türlü çalışmayı yapıyoruz. 

Artık Akıncı'mız var, İHA'mız var, SİHA'mız var. 

Güya müttefik olduğumuz ülkelerin düşmanca tavırları canımızı sıkıyor. Bir yandan ihtiyaçlarımıza uygun yeni ortaklıklar kurmayı ihmal etmiyoruz. 

En büyük sıkıntı hayat pahalılığı meselesidir. Yılbaşından itibaren hedeflerimizin somut neticelerini alacağız. 

Türkiye ayak bastığı her yere sadece huzur, barış, dostluk, refah götürür. Bizim kimsenin toprağında, kazancında, özgürlüğünde gözümüz yok, olamaz. Biz yaratılanı severiz yaratandan ötürü felsefesiyle dünyaya ve insanlığa bakıyoruz. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Milli Savunma Üniversitesi