Erdoğan: Yurt sayısını artırdık, yokmuş gibi kampanya yürütülüyor

Recep Tayyip Erdoğan
Erdoğan: Yurt sayısını artırdık, yokmuş gibi kampanya yürütülüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Darülaceze'de tesis açılışı ile sosyal hizmet tanıtım töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında özellikle son günlerde öğrencilerin barınma sorunu yaşadığı iddialarına değinerek "Yurt sayısını artırdık, yokmuş gibi kampanya yürütülüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Darülaceze'de tesis açılışı ve sosyal hizmet tanıtım töreninde konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Tesisimizin İstanbul halkına hayırlı olmasını diliyorum. Projede katkısı olan herkesi tebrik ediyorum.  Her yatırım önemlidir ama doğrudan insana, üstelik de bakıma muhtaç insanlara yapılan yatırım çok daha önemlidir. Darülaceze'ye yapılan her katkı doğrudan insana yapılan yatırım demektir. 

Ben bu bölgenin çocuğuyum. O günden bugüne Darülaceze'yi iyi bilirim. Belediye başkanı oldum, Ayazağa kampüsünü yaptık, bir sıçrama gerçekleştirdik. Şimdi yeni heyetle Arnavutköy'deki bu devasa yere başlıyoruz. Arnavutköy ülkemiz için, bizler için bambaşka bir örnek olacak. Her şeyiyle başka bir örnek olacak. Hayırseverlerimizin oraya olan katkısı, dünyada Arnavutköy'deki Darülaceze'mizi bir örnek olarak yansıtacak. 

Son 19 yılda verdiğimiz sosyal desteklerin toplamı 434 milyar liraya ulaştı. 2 milyon vatandaşımız sosyal destek kartlarıyla ihtiyaçlarını karşılıyor. Ülkemizde kimseyi sahipsiz bırakmayacak bir sosyal destek hizmeti sunduk ve bunu sürdürüyoruz. Her kesimi koruyan, gözeten, hayata tutunmasını sağlayan politikalar geliştiriyor ve uyguluyoruz. 

Türkiye büyüdükçe zenginleştikçe vatandaşlarına sağladığı imkanlar artmaktadır. aklı selim bir kimse Türkiye'nin geçmişten fersah fersah ileride olduğunu inkar edemez. 

Türkiye'nin karanlık dönemi 1970'ler gençliğimize denk geldi. Bu dönemde darbe taşlarının nasıl adım adım döşendiğini bizzat gördük. Ülkemizin saf dışına itildiği ve birçok şeye yeniden başlamak zorunda kaldığı bir felaketti. Darbenin ardından Türkiye bu sefer de bölücü terör örgütünün eylemleri ile karşılaştı. 

Gençlerimizin istek ve beklentileri değiştikçe biz de kendimizi ona göre güncelliyoruz. Ülkemiz geliştikçe, gençlerimizin ihtiyaçları farklılaştıkça biz de kendimizi buna göre güncelliyoruz. Bugün üniversite öğrencileriyle ilgili çok çirkin bir kampanya yürütülüyor. Yurt kapasitelerini en yüksek seviyeye tırmandıran bir iktidarız. Buna görmeden hiç ilgisi olmayan kişileri bankların üzerinde yatırarak böyle yalan yanlış kampanyalar yürütülüyor. Yalan söylüyorsunuz hayatınız yalan. Yurt kapasitelerini artıran, 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahip olan bir iktidarız. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Darülaceze