Erdoğan müjdeleri birbiri ardına verdi! Son dakika asgari ücret ve bayram tatili açıklaması

son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan Gündem haberleri
Erdoğan müjdeleri birbiri ardına verdi! Son dakika asgari ücret ve bayram tatili açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından müjdeleri peş peşe duyurdu. Erdoğan, merakla beklenen asgari ücret ve bayram tatili konularına da açıklık getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Açıklamadan satır başları şöyle:

Rusya Ukrayna savaşı kendi projesi bulunmayan ülkelerin işinin çok zor olduğunu gösterdi. Türkiye özellikle son 20 yılda kendini farklı bir konuma yerleştirmeyi başarmıştır. Kendi pratiklerini inkar pahasına ülkemize yüklenenlerin karın ağrılarının sebebi budur. Türkiye'yi terör koridoru ile kuşatma girişimlerini akamete uğrattık. Bize yöneltilen tenkitler hatalarımızdan değil, Türkiye'nin kendi belirlediği istikamette yürümesinden kaynaklanıyor.

SURİYE'DE YENİ HAREKATLARA BAŞLAYACAĞIZ

Irak sınırımızı teröristlerin saldırılarından kurtaracak operasyonlarımız başarıyla sürüyor. Hazırlıklarımız biter bitmez Suriye'de yeni harekatlara başlayacağız. Akdeniz ve Ege'deki tüm haklarımızı korumaya yönelik gerekli adımları atacağız.

Marmaris'te yaşanan yangını yakından takip ederek afetin sona ermesi için tüm imkanların kullanılmasını sağladık. Yoğun bir şekilde ağaçlandırma çalışmalarına gireceğiz. Yangında herhangi bir ölüm ve yaralanma olmaması teselli kaynağımız oldu. Ülkeye hizmet derdi olmayanların gökyüzünde helikopter arayışı gibi, bu zavallılarla siyaset yapılmaz. Muğla'da Büyükşehir Belediyesi sende, Büyükşehir Belediyelerinin itfaiyesi yok mu? Biz burası CHP Belediyesinin demedik, atılması gereken adımları attık.

 İspanya'da NATO Zirvesi

Yarın İspanya'ya NATO Zirvesi'ne gidecek, ülkemizin hak ve menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa onu yapacağız. Özellikle PKK, YPG, FETÖ gibi terör örgütleri konusunda sergilenen riyakarlıkları muhataplarımızın yüzlerine belgeleriyle, bilgileriyle, görüntüleriyle ifade edeceğiz. Bu tablo değişmeden Türkiye'den farklı bir tavır beklenmesinin mümkün olmayacağını da açıkça söyleyeceğiz.

YERİN ALTINI VE ÜSTÜNÜ ARAYACAĞIZ

Salgınla başlayan küresel krizin en çok etkilediği alanların başında enerji geliyor. Bir yandan elimizdeki sınırları kaynakları en verimli şekilde kullanmaya çalışırken diğer yandan yerli ve yenilenebilir enerjilere ciddi yatırımlar yapıyoruz. Karadeniz'deki rezerv miktarı ülkemiz için büyük bir umut ve moral kaynağı oldu. Yeni kaynaklar bulak için Akdeniz ve Karadeniz'deki sondaj faaliyetlerimizi kesintisiz sürdüreceğiz.

Madencilik faaliyetlerine güçlü bir şekilde girmemizin vakti geldi. Biz yerin altını ve üstünü arayacağız. Madenleri çıkartacağız ve insanımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki aylarda enerji konusunda milletimizin huzuruna yeni müjdelerle gelmeyi umut ediyoruz. Adana'da iki kuyuda yüksek kaliteli petrol bulduk. 

ASGARİ ÜCRET

Küresel ekonomide yaşanan dalgalanma tüm boyutlarıyla etkisini sürdürüyor. Türkiye ekonomi programımızı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Konut ve otomotiv sektörleri adeta yok satıyor. Yatırım, istihdam, üretim ve cari fazla üzerine kurulu ekonomi programımızı sürdüreceğiz. Gelişmeler öyle bir noktaya geldi ki bize tuzak kuranlar bizden daha ağır bedeller ödeyecek duruma düştü. Salgın ve savaş gibi olumsuz küresel faktörler, ekonomide ödediğimiz bedellerin yükünü daha da artırdı. Enflasyonun yükünü bir müddet daha omuzlamak durumundayız. Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz. 2023 Şubat ve Mart aylarından itibaren enflasyonu makul seviyeye çekeceğiz. 

Aldığımız tedbirlerden biri de TBMM'de görüşülmekte olan ek bütçedir. Yüksek enflasyon ek bütçe ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Ek bütçede gelirler kaleminde 200 milyar liralık bir artış olmaktadır. Kamunun borçlanma ihtiyacı azalmaktadır. 

Buradan TBMM'ye sesleniyorum; ek bütçedeki cumhurbaşkanı ödeneği maddesinin kanundan çıkarılmasını talep ediyorum.

En kısa sürede asgari ücret konusunda müjdeli bir haberi paylaşmayı umut ediyoruz. Enflasyon farklarını zaten vereceğiz. Detaylarını açıklayacağımız bu artışların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Temmuz ayı memur maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödeneceğini belirtmek istiyorum. 

GENÇLERE VE TİP 1 DİYABET HASTALARINA MÜJDE

81 ilimizin tamamında belirlenen yurtlarımız, 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında 18-25 yaş arası evlatlarımızın ücretsiz konaklamalarına açık olacaktır.

Tip 1 diyabet hastası 0-14 yaş arası evlatlarımızla ilgili de bir müjdemiz var. Bu teşhisle insülin tedavisi gören çocuklarımızın hayat kalitelerini artırmak amacıyla yaklaşık 11 bin 500 kişiye sürekli glikoz ölçüm cihazı veya ikamesi bir cihaz temin edeceğiz. Bir diğer yeni adımımız başarıyla uygulanan yaşlı ve engelli bakım projelerimizi milli bir programa dönüştürmektir. Türkiye genelinde uygulanacak bu programla yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakımına kadar tüm zaruri ihtiyaçlarını karşılayacağız. Halihazırda 496 ilçemizde 32 bin vatandaşımızı kapsayan bu projeyi yeni bir milli programla 60 bin vatandaşımızı da buna dahil edecek şekilde genişletiyoruz. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Öğretmen adaylarımız için de bir müjdemiz var. Bu yıl için söz verdiğimiz 20 bin yeni öğretmen ataması ile ilgili süreç önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılacaktır. Böylece hükümetlerimiz tarafından atanan öğretmen sayısı 730 binden 750 bine çıkacaktır. Bir başka ifadeye ülkemizdeki mevcut 1,2 milyon öğretmenin üçte ikisi bizim dönemlerimizde atanmış oluyor. Yeni atama sürecinin öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum."

BAYRAM TATİLİ

Son olarak, Kurban Bayramı tatilini takip eden 13-14 Temmuz günlerinin idari izin kapsamına alınacağını paylaşmak istiyorum. 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Erdoğan son dakika kabine toplantısı