Erdoğan: Gençler, karar mekanizmalarında bulunmalarına tahammül edemeyenlere en güzel cevabı verecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul Gündem haberleri
Erdoğan: Gençler, karar mekanizmalarında bulunmalarına tahammül edemeyenlere en güzel cevabı verecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rami Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen Gençlik Buluşması Programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gençlerin karar mekanizmalarında yer almalarına tahammül edemeyenlerin en güzel cevabı 28 Mayıs'ta alacağına inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rami Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen Gençlik Buluşması Programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gençlerin karar mekanizmalarında yer almalarına tahammül edemeyenlerin en güzel cevabı 28 Mayıs'ta alacağına inanıyorum" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar şu şekilde:

-Cumhuriyet tarihimizi en büyük demokrasi ve kalkınma hamleleriyle ülkemizi birlikte geliştirdik. Modern Türkiye'nin altyapısını oluşturduk. Müreffeh yarınlar da sizlerle inşa edeceğiz. Hayallerinize sıkı sıkıya sarılmanızı özellikle istiyorum. Kimsenin sizi ideallerinizden koparmasına izin vermeyin, çeşitli mecralardan yayılan umutsuzluk dalgasına geçit vermeyin. Ülkeye hiçbir faydası olmayanların sizleri dipsiz kuyulara çekmesine karşı uyanık olun. 

-Ziya Paşa'nın bir beyti var, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Eserleri yok ki anılsınlar. Bizler siyasi hayatımızın tamamında gençlere inandık. birileri gibi lafta bırakmadık, seçilme yaşını önce 30'dan 25'e, sonra da 18'e biz indirdik. Bunlar neden yapmadı, gençlere güvenmediler ki, parlamentoyu çoluk çocuğa mı bırakacaksınız dedi, Fatih bir çağ açtı bir çağ kapattı. Meclis'e giren en geç 5 vekilin 4'ü bizde, 30 yaş altında en çok vekili bulunan ve grup yaş ortalaması en düşük olan parti de biziz. Gençlik kolları başkanımızı bölgesinde ilk sıradan aday göstererek, bu konudaki kurumsallığımızı da ortaya koyduk. 

-Haliç'in eski halini bilir misiniz diye sorsam, sizin tamamınıza yakını bilmez. O kokusundan geçilmeyen Haliç, pislik, yüzmek falan yok, balık falan yaşayamıyordu, ilk işim oranın pis suyunu Alibeyköy'deki bir taş ocağına bir petrol hattı gibi boru döşedik ve kirli suyunu Alibeyköy'deki o taş ocağına aktardık. Yine bir tülbent gibi pisliği üzerinde bırakarak suyunu tekrar geri gönderdik Haliç'e. O çamur, taş ocağında kaldı, bir oyun parkı yaptık orda, Vialand denilen o park. Bu hale dönüştürdük, Haliç'in suyunu temizledik. Şu anda Haliç Kongre Merkezi denilen yer var ya orası mezbahaneydi, bağırsakçılar vardı, orası rezaletti. 

-CHP'lilere sorun ne yaptınız, bir örnek verin. Susuzluk diyorum, ta Istranca'dan su getirdik. CHP'yi, çöp, çukur, çamur ile tanımlıyorum. Çöp dağlarını kaldırdık, çukurları yok ettik, İstanbul'u çamurlardan kurtardık, susuzluğu giderdik, ben görevi bıraktığımda 1 milyon 250 bin eve doğal gaz verdik. Aradaki fark bu. Seçilme ihtimali olmayan illerden CHP aday gösterdi. Bu zat, gençlerin Meclis'te olmasını istemiyor. Gençlerimizin ümitvar olmasından rahatsız. Aslında bu şahıs, gençleri kendisine en büyük rakibi olarak görüyor.

-Gençlerimizin karar mekanizmalarında yer almasına tahammül dahi edemeyenlere en iyi cevabı 28 Mayıs'ta vereceğinize inanıyorum. 28 Mayıs'ta bu cevabı verirseniz ertesi gün 29 Mayıs, çok önemli, ilk kez oy kullanan 5 milyon genci yok sayan zat, toplam oyları yüzde 1'i bulmayan partilere 40 vekil hediye etti. Bir de, "ben hesap uzmanıyım" diyor, sen nasıl bir uzmansın ki, bunları bu partilere dağıttın. 

-Gençlerimizin birçok şeyle birlikte 28 Mayıs'ta bunun hesabını da soracaklar. Sadece bununla kalmayacak aynı zamanda ben gençlerimizi kendi başarısızlıklarına ortak etmeye çalışanlara da esaslı bir ders vereceklerine inanıyorum.

-Siyasi hayatını üç beş gün daha uzatmak için milletin sinir uçlarıyla oynayanları inşallah sizin de desteğinizle emekli edeceğiz. Çirkefleşen bir siyaset dilinin sahiplerinden bu ülkeyi hep birlikte kurtaracağız. Deprem bölgesindeki insanlara bu denli hakaretler edilir mi, gönderdiğin üç kuruşun çirkin şekilde propagandasını yapıyorsun, otellerden kovuyorsun, gelecek pazar gereken dersi vereceğiz. 

-Bu hafta sonu 4 vilayetimize ardından salı günü 2 ile daha giderek 6 şehrimizi Devlet Bey'le birlikte dolaşacağız. Ne sıkıntı varsa bunları hep birlikte giderelim istiyoruz, oralarda yaşayan insanlar bizim canımız ciğerimiz, bize burada az oy çıktı diyemeyiz. 

-Kendi ikballeri uğruna gençlerimizi kullanmak isteyenlere, gençlerin 'artık yeter' diyeceğinden şüphe duymuyorum.

-Millet İttifakı her şeyi kendi lehine çevirebilmek için ne gibi yalanlara başvurabilir hep bunun üzerine oynadı, seçim gecesi Kılıçdaroğlu kazandı gibi algı operasyonlarıyla halkı aldatmaya ve kendi tabanlarını da kandırmaya çalıştılar. Yarım puan daha alsaydık o akşam işi bitiriyorduk, yine biz öndeyiz. Bunu da yeterli bulmuyoruz, ikinci turda Allah'ın izniyle büyük bir gayret ortaya koyacağız. 

-Zindandan Mehmet'e mektup şiiri favorilerimdendir, üstadın şiiri olur da benim favorim olmaz mı? 

-Benim iki kızım İmam Hatip öğrencisiydi ama başörtülü olarak okuma imkanları yoktu. Birini alarak benim arkadaşımın müdür olduğu bir okula göndermek zorunda kaldım. Kızımı aldım ve Trabzon'a gönderdim, orada bitirdi, İmam Hatip'te başörtülü okumanın yasaklandığı bir dönemdi, adeta öz yurdunda garipsin. Ben de bunları kaldırdığımız için ama bay bay Kemal yalan üstüne yalan söylüyor. Alıyor bir tane kızımızı yanına rozet takıyor, sonra da başörtüsü karşıtı olmadığını söylüyor. Sizin AYM'ye başörtüsüyle ilgili yaptığınız başvurular var. Onun için eşeği sağlam kazığa bağlayalım sonra Allah'a emanet edelim, güvenilmez.

-Kısa sürede buralara tırmanmış olmak önemli. Bize ihanet edenler de oldu ama bizimle yol arkadaşlığını sürdürenler de oldu, onlarla yolculuğumuzu sürdürüyoruz, şimdi tüm mesele, 28 Mayıs akşamını 29'a farklı bir şekilde bağlamak. İstanbul'dan şunu beklerim, İstanbul'un fetih yıl dönümüdür 29 Mayıs, İstanbul farklı bir fethe hazır mıdır, ben şu anda gençlerin gözlerinde evet buna hazırız dediklerini görüyorum. 

-Yalan arıyorsanız sosyal medyaya bakın. Biz hiç de onların ifade ettiği gibi bir seçim görmedik, benim gittiğim illerdeki hava çok farklıdır, her ilde resmi rakamları alırım. Yani emniyetten valilikten resmi rakamlar. Resmi rakamlarda biz gümbür gümbür geliyoruz. 

-Biz her şeyimizle depremzede kardeşlerimize bu desteği vermeyi sürdüreceğiz ve bunu mümkün olduğunca üst seviyelere çıkarmanın gayretindeyiz. Bir yandan da TOKİ ile konutları hızla yapıyoruz. Bir yıl içerisinde TOKİ eliyle binalarımızı yapıp teslim edeceğiz. Buralardan taviz vermek yok, kararlıyız ve devletimiz muktedir. Bu adımları atar ve depremzedelerimize bu konutları yapıp teslim edecek iradeye de sahibiz. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan