Erdoğan-Bahçeli ne konuştu? İşte masadaki 4 kritik başlık!

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli MHP AK Parti
Erdoğan-Bahçeli ne konuştu? İşte masadaki 4 kritik başlık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, 49 gün sonra bir araya geldi. Peki o görüşmede neler konuşuldu? Masada 4 kritik başlık vardı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret etti. 

49 gün sonra bir araya gelen iki liderin görüşmesinde, gündemin ilk sırasında ekonomi vardı. Enflasyonun düşürülmesine yönelik adımlar, dövizdeki dalgalanmaya karşı önlemler ve önümüzdeki dönemde atılacak adımlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Seçim ve siyasi partiler yasası da gündeme geldi. AK Parti ve MHP  barajın yüzde 7'ye düşürülmesi noktasında anlaşmıştı. 15 maddelik düzenlemenin taslak metni üzerinde iki lider son değerlendirmeleri yaptı. Düzenlemenin yasama yılı içinde Meclis Başkanlığı'na sunulması kararı alındı.

AK Parti ve MHP’nin üzerinde çalıştığı yeni anayasa taslağı üzerinde de duruldu. MHP 100 maddelik bir metin hazırlamış AK Parti'yle paylaşmıştı. AK Parti'de ise hayati yazıcı başkanlığındaki hukukçu kurmayların çalışması sürüyor.

İki lider sivil bir anayasa yapılması noktasında mutabık kaldı. AK Parti'nin çalışmasının tamamlamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, taslak metni bahçeli ile paylaşacak. Ardından iki parti ortak bir komisyonla yeni anayasa çalışması yapacak.

İki lider arasında yaklaşık 1 saat süren görüşmede, 2022 yılının planlaması da yapıldı.

Kaynak: Haber Global TV