Son paylaşımı tepki çekmişti! Ercüment Ovalı Twitter hesabını kapattı

Son paylaşımı tepki çekmişti! Ercüment Ovalı Twitter hesabını kapattı

Dün yaptığı paylaşımda "Aşı çalışmamız 1. Basamak testleri başarı ile geçti. Kısmet 2. Basmak ve 3. Basamak testlere" diyen Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Twitter hesabını kapattı.

23 Nisan'da üzerinde çalışma yaptıkları ilaca ilişkin bir müjde vereceğini duyuran Prof. Dr. Ercüment Ovalı, piyasada bulunan bir ilaca yönelik açıklama yapınca kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Ercüment Ovalı için "Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz. İnsanlığa faydalı çalışma yapan herkes bizim için kıymetlidir. Araştırma ve çalışmaların nasıl yapıldığı da bellidir. 23 Mart'ta bizim çağrımıza cevap verilebilirdi. İlaç ve aşı işi hem milli hem stratejik bir iştir. Sosyal medya üzerinden yapılmaz. Uluslararası firmanın ilacı böyle umutlar tüketilerek ifade edilemez" ifadelerini kullanmıştı.

Koronavirüs salgını ile  mücadele günlerinde gözlerin çevrildiği isimlerden biri olan Ercüment Ovalı, dün sosyal medya hesabından bir açıklama daha yaptı. Ovalı, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"Aşı çalışmamız 1. Basamak testleri başarı ile geçti. Kısmet 2. Basmak ve 3. Basamak testlere. Dostlara müjde, ak ve kara trollere ise yeni bir iş kapısı. Hadi eleştirin....yerden yere vurun.... 50 günde bu kadar yapabildik......"

Kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturan ve bazı kullanıcılar tarafından sert bir dille eleştirilen Ovalı, Twitter hesabını kapattı.

Son paylaşımı tepki çekmişti! Ercüment Ovalı Twitter hesabını kapattı - Resim : 1

son dakika son dakika haber