Engelleri şiirle aştı, en büyük hayali vekil olmak

Gündem haberleri Yaşam Haberleri ÖZEL HABERLER engelli Türkiye Kültür Sanat haberleri Sağlık Haberleri
Engelleri şiirle aştı, en büyük hayali vekil olmak

Engelli bireyler hayatın her alanında var olabilmek için mücadele ediyor. Yürüme ve konuşma engelli olan Fatih Güler de hayata şiirleri ile tutunuyor. Eğitimci bir ailede yetişen Güler'in hayalleri arasında milletvekili olarak engellilerin sorunlarını Meclis'te çözmek yer alıyor.

Türkiye'de 6 milyona yakın engelli yaşıyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünya genelinde engelli bireylerin istihdamı yüzde 50'nin altında. Türkiye'de ise engelli bireylerin işgücüne katılım oranı yüzde 22 dolaylarında. Engelli bireyler, hayatın her alanında var olabilmek, seslerini duyurabilmek için mücadele ederken; yürüme, konuşma ve spastik engelli Fatih Güler, ise şiirleriyle hayata tutunuyor. Anne ve babası öğretmen olan Güler'in sitesinde yemek tariflerinin yan ısıra, fıkralar, yazdığı özlü sözler ve şiirler de yer alıyor. Şiir yazmaya ise çocukluğunda öğretmenlerine birkaç kıta yazarak başladığını söyleyen Güler, "Edebiyattan anlayan hocalarım, 'bu çocukta iş var' dediklerinde ben de devam ettirdim" diyor.

İLHAM KAYNAKLARI

Şiirlerindeki ilham kaynaklarını anlatan Güler, her şeyden etkilendiğini de belirterek, "Bazen aşık oluyorum. Bazen hayatımdan dem vuruyorum. Bazen ülkemi düşünüyorum. Bazen dini duygularım kabarıyor. Bazen doğayla ve hayvanlarla hayalden dertleşiyorum. Bazen dört duvara dert yanıyorum. Bazen insanlara kızıyorum. Bazen hak yolundan yürüyorum. Bazen öteki dünyamı düşünüyorum. Bazen bana yürekten destek olan ve yürekten sevenlere ve
destek olanlara vefa örneği olarak da kendilerine şiir yazıyorum" sözleriyle hislerini anlatıyor. 

Engelleri şiirle aştı, en büyük hayali vekil olmak - Resim : 1
Fatih Güler'in çocukluk yıllarından kareler.

DERSLER KONULMALI

Uykusunda bile şiirler yazan; hatta uykudan uyanır uyanmaz bunları kağıda döken Güler'in engelli bireylerle ilgili projeleri de bulunuyor. Türkiye'de bir engelli devrimine ihtiyaç duyulduğunu anlatan Güler, projelerinden şöyle bahsediyor:

"Gönüllü arkadaş projesiyle engelli kişiler bakıcı değil arkadaş bulabilecek. Hadi Engelliler Okula kampanyası yapılacak. En önemlilerinden birisi de engelli bireylerin hayatını anlatan dersler eğitimin her seviyesinde anlatılacak. 10 milyonu aşkın engelli bireyin olduğu ülkemizde engelliler için bir bakanlık, bir televizyon kanalı ya da bir siyasi parti yok. Engellilere eğitim veren üniversiteler olursa bu bireyler kendi yeteneklerini keşfedebilir."

ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Engellilerin sorunlarına yönelik en temel sorunun, 'engelli değilsin' söyleminden kaynaklandığını da  anlatan Güler, engelli asansörleri ve engelli park yerlerinin vatandaşlar tarafından kullanılmasına tepkili. Asfalttaki engelli sandalye iniş-çıkış yerlerinin kapatılmasının özellikle tekerlekli sandalye kullananların hayatlarını olumsuz yönde etkilediğini anlatan Güler, "Bu konuda yetkililerin acilen bir adım atması gerekiyor" diyor. 

Engelleri şiirle aştı, en büyük hayali vekil olmak - Resim : 2
Gülerin en büyük hayali milletvekili olarak engelli sorunları ile ilgili kalıcı çözümler bulmak.

HAYALLERİNİ ANLATTI

En büyük hayalinin milletvekili olup engelli sorunlarını meclise taşımak olduğunu anlatan Güler, haberglobal.com.tr aracılığı ile şu mesajları da verdi:  "Milletime maddi, manevi her şeyimi vermek; engelli devrimini hayata geçirerek, bu bireylerin yaşamlarını daha güzel sürdürmelerini sağlamak istiyorum. Şiirlerimi kitaplaştırmak ve bunların gelirini de hayır kurumlarına bağışlamak istiyorum. Hayatımın film yapılması da en büyük hayallerim arasında."

[email protected]

Kaynak: Web Özel