Emekli maaşlarına zam ne zaman yapılacak? AK Partili Güler'den açıklama

Emekli AK Parti Zam

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilerin maaşlarına yapılacak zamla ilgili olarak Haber Global'de önemli açıklamalarda bulundu. Güler, "Emekli maaş düzenlemesi ne zaman yapılacak?" sorusuna yanıt verdi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilerle ilgili atılacak adımlar hakkında Haber Global'de açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nin 22. kuruluş yıl dönümü programı öncesinde Haber Global yayınına konuk olan Güler, "Bütçe imkanları ile emeklilere ne verebileceğimizi görebilmemiz lazım. Mali disiplinden uzaklaşarak, seçim öncesinde muhalefetin bol keseden vaatleri gibi bir iddiamız olamaz. Vatandaşımızı kandıracak bir vaatte bulunamayız. Bunu gördüğümüzde, Cumhurbaşkanımızın da talimatıdır, ekimden sonra, kasım ve aralıkta bu bütçe imkanlarında emeklilerimizin maaşlarına artış düşünüyoruz. Ama şu anda bir takvim yok, çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

"OCAKTAN ÖNCE NETLEŞİR"

Güler, "Ocaktan önce büyük ihtimalle netleşir diye düşünüyoruz. Bütçe imkanlarını zorlayarak, ne kadar tasarruf imkanı ile sağlayabiliriz, onu görerek Meclis'e getirebiliriz" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Emekliler zam talebi emekli maaş artışı emekliler Abdullah Güler