Ekrem İmamoğlu'ndan UKOME toplantısı tepkisi

Gündem haberleri Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Ekrem İmamoğlu'ndan UKOME toplantısı tepkisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünkü UKOME toplantısına ilişkin katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu açıklamasında "Biz yüzde 50 zam istiyoruz. Neden? Vatandaşımızı korumak için" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

İmamoğlu'nun açıklamasından öne çıkan satır başları: 

"Niye seçimi kaybettik? Oradalar hala. 5 tane kurum eklediler UKOME'ye. Niye? UKOME'de askeri neden bu işe alet ediyorlar? Bu arkadaş hiçbir anlam ifade etmeyen, kifayetsiz aklıyla orada emir kulu olarak konuşuyor. Benim askerimi, polisimi bu işe neden alet ediyorsunuz? Biz yüzde 50 zam istiyoruz. Neden? Vatandaşımızı korumak için. 30 tane büyükşehir belediyesi var.  Niye bir tek İstanbul'da bu zorluk çıkarılıyor?"

İBB ÇALIŞANLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

“Bir suçlu varsa suçunu elbette çeker, bunu herkes için konuşuyorum. İkincisi şu ana kadar 8 kişi. Aylar önce manşetler atıldı. 121 milyar lirası kayıp diye İBB'nin. 3 yıldır karaladılar, yerden yere vurdular, iftiralar attılar. Bu bakanın ilk hakareti de değil bana. Bu memleket adına utanç verici bir konuşma yapmıştır, 86 bin İBB çalışanını zan altında bıraktılar. Bugün gelinen ortada bir şey yok, fos çıktı. 100'e yakın müfettiş var oturtacak yer bulamıyoruz. Girmedikleri konu kalmadı. Bir şey bulmadan gelmeyin talimatı almışlar belli ki” 

 

Kaynak: Haber Global TV

Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gündem haberleri