Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Selahattin Demirtaş'ın hastaneye sevk edildiği belirtildi.

Avukat Aygül Demirtaş, HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kaldığı Edirne Cezaevi'nde 26 Kasım'da bilincinin kapandığını ve 7 gündür hastaneye sevk edilmediğini söylemişti. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuya ilişkin açıklama geldi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumuyla ilgili avukatı tarafından gündeme getirilen iddialarla ilgili olarak, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Edirne F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın 26/11/2019 günü cezaevi yönetimine rahatsızlandığını bildirmesi üzerine acilen 112 aranılarak gelen doktor tarafından ilk muayenesi ve gerekli tetkikler yapılmıştır.

Yapılan tetkikler neticesinde Demirtaş'ın herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemiş olmasına rağmen daha detaylı tetkiklerin yapılması için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde muayene edilmesinin sağlanması amacıyla gerekli randevular alınarak bugün için hastaneye sevk edilmiştir. Bu süreç içerisinde Selahattin Demirtaş'ın ailesi ve ziyaretçileriyle rutin olarak yapılan görüşmeleri gerçekleşmiştir.

Ayrıca farklı tarihlerdeki doktor muayene talepleri de her zaman karşılanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN AVUKATINDAN FLAŞ AÇIKLAMA: CEZAEVİNDE BİLİNCİ KAPANDI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDEN AÇIKLAMA GELDİ: TABURCU EDİLDİ

Trakya Üniversitesi Hastanesi'nden Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumuna ilişkin yapılan açıklamada, "02.12.2019 günü saat 17:20 civarında hastanemize getirilen "Selahattin Demirtaş" isimli hastanın şikayetleri doğrultusunda Kardiyoloji, Nöroloji, Gastroenteroloji ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalları ile konsülte edilmiş, yapılan laboratuvar ve görüntüleme tetkikleri sonrasında akut hayatı tehdit edici patoloji saptanmamıştır. Belirtilen anabilim dallarının görüşleri doğrultusunda hasta poliklinik kontrol önerisiyle taburcu edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

CHP HEYETİ DEMİRTAŞ'I ZİYARET EDECEK

CHP'den 3 kişilik heyet, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı, Edirne F Tipi Cezaevi'nde ziyaret edecek.

CHP'den yapılan açıklamaya göre; Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre'den oluşan heyet, HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edecek. Ziyaretin, Demirtaş'ın cezaevinde sağlık sorunları yaşaması nedeniyle gerçekleştirileceği belirtildi.



Selahattin Demirtaş Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı