Selahattin Demirtaş'ın avukatından flaş açıklama: Cezaevinde bilinci kapandı

son dakika son dakika haber

Avukat Aygül Demirtaş, HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kaldığı Edirne Cezaevi'nde 26 Kasım'da bilincinin kapandığını ve 7 gündür hastaneye sevk edilmediğini söyledi. Konuyla ilgili HDP'den de yazılı açıklama geldi.

Edirne Cezaevi’de tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş ağabeyinin 26 Kasım’da bilincinin kapandığını ve 7 gündür hastaneye sevk edilmediğini ifade etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aygül Demirtaş, şunları ifade etti: “26 Kasım Salı günü 05.30 sıralarında müvekkilimiz ve ağabeyim Selahattin Demirtaş’ın, göğüs sıkışması ve nefes alamaması nedeniyle bilinci kapanmıştır. Uzun süre bilinci kapalı şekilde hücresindeyken kendisine ilk müdahaleyi, hücre arkadaşı Sayın Abdullah Zeydan yapmıştır.

Sonrasında ambulans çağrılmış, kendisine sadece EKG yapılmıştır. Müvekkilimiz acil servis yerine, kapsamlı bir müdahale ve tedavi için kliniğe sevkini talep etmiştir. Cezaevi doktoru da Demirtaş’ın kardiyoloji, nöroloji ve gastroenteroloji olmak üzere üç ayrı bölüme sevk edilmesini istemiştir. Biz de avukatları olarak cezaevi idaresiyle yaptığımız görüşmede derhal hastaneye sevkini talep ettik. Ancak Demirtaş, aradan 7 gün geçmesine rağmen hastaneye sevk edilmemiştir. Böylesi hayati önemdeki bir sağlık sorununa rağmen hastaneye sevk edilmemesi, açıkça hayati risk altında tutulduğu anlamına gelmektedir.”

Demirtaş'ın avukatlarından Mahsuni Karaman "Cezaevi doktorunun 'İleri tetkik gerekir' raporuna rağmen güvenlik gerekçesiyle oyalama taktiği uygulanıyor. Çok kaygılıyız, 7 gün önce nefes darlığı ve bilinç kaybı semptomları yeniden yaşanabilir. Demirtaş'ın tedavi hakkı engelleniyor" açıklamasını yaptı.

HDP'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli de Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumuna ilişkin avukatları tarafından verilen bilgilere ilişkin hükümeti ve Adalet Bakanlığı’nı acilen açıklama yapmaya çağırıyoruz. 

Sayın Demirtaş’ın sağlığına ilişkin son durum nedir?  Neden hastaneye sevki yapılmamıştır?

Demirtaş’ın tam teşekküllü bir hastaneye sevki için gerekli işlemler derhal yapılmalıdır. Şu ana kadar bunun gerçekleştirilmemiş olması kesinlikle kabul edilemez ve tüm sorumluluk yetkililerdedir.  Meclis Başkan Vekilimiz ve Grup Başkanvekillerimiz Edirne Cezaevine hareket edeceklerdir." 

CHP HEYETİ DEMİRTAŞ’I ZİYARET EDECEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre’den oluşan CHP Heyeti yarın Selahattin Demirtaş’ı, Edirne F Tipi Cezaevi’nde ziyaret edecek.

DAHA ÖNCE DE KALP SPAZMI GEÇİRMİŞTİ

Demirtaş, 17 Kasım 2015’te üst solunum yolunda yaşadığı rahatsızlık nedeniyle ameliyat olmuştu. Dönemin HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, 2016 yılında Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nde kalp spazmı geçirdiğini duyurmuştu.

son dakika son dakika haber