Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem! İstanbul dahil birçok ilde hissedildi

Deprem İstanbul depremi

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde, 6.81 derinliğinde deprem meydana geldi. Saat 04.08'de meydana gelen deprem İstanbul, Ankara, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Kocaeli, Bolu, Çankırı, Zonguldak ve Sakarya'da hissedildi.

Düzce'nin Gölyaka ilçesine ilçesinde saat 04.08 sıralarında 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD: 180 ARTÇI DEPREM OLDU

 AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, an itibarıyla 180 artçı deprem oldu. Açıklamada, "Bölgede an itibarıyla en büyüğü 4.3 olmak üzere, toplamda 180 artçı deprem meydana gelmiştir.  Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgide an itibarıyla 93 yaralı olduğu bildirilmiş olup halen 16 kişinin tedavileri hastanelerde devam etmektedir." ifadelerine yer verildi. 

AFAD: 160 ARTÇI DEPREM OLDU

AFAD, "Bölgede an itibarıyla en büyüğü 4.3 olmak üzere, toplamda 160 artçı deprem meydana gelmiştir." şeklinde bir açıklama yaptı.

"HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI 2-3 GÜN İÇİNDE BİTECEK"

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Düzce'de hasar tespit çalışmalarını 2-3 gün içinde bitireceklerini bildirdi.

Düzce Anıtpark'ta vatandaşlarla sohbet ederek "geçmiş olsun" dileklerini ileten Kurum, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün İstanbul Kağıthane'deki Yahya Kemal Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen konutların kura çekimi törenini gerçekleştirdiklerini, 85 milyonun içinde olduğu, gönül birliği esasına dayalı dönüşüm süreci yürüteceklerini söyledi.

Gölyaka'daki depremde hiç kimseyi kaybetmedikleri için şükrettiklerini dile getiren Kurum, binalardaki hasarları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla en kısa zamanda Elazığ, Malatya, İzmir, Bingöl, Van'daki gibi gidereceklerini aktardı.

Kurum, ihtiyaç olan her yere yardımların götürüldüğünü belirterek, "İhtiyacı olan vatandaşlarımıza gıda, barınma, çadır, geçici barınmayla alakalı AFAD'ımız, Kızılayımız çalışıyor. İnşallah en kısa zamanda ihtiyaçları gidereceğiz. Çok şükür vatandaşlarımıza hiçbir şey olmadı, sevincimiz o. Öbürlerini de hızlı şekilde gerek hasar, gerek eşya hasar tespitlerini yapacağız, bitireceğiz." ifadesini kullandı.

Hasar tespiti sonrası ağır hasarlı çıkan binalarda oturulmaması gerektiğini bildireceklerini dile getiren Kurum, şöyle konuştu:

"Ağır hasarla ilgili hak sahipliği süreci AFAD'ımızla birlikte başlayacak. Biz de TOKİ Başkanlığımız eliyle kalıcı konutlarımızı yapacağız. Tespitleri yapacağız, 2-3 gün içinde tüm Düzce'yi bitireceğiz. O tespitler sonrasında da Valiliğimiz, AFAD'ımız onları duyuracak, vatandaşlarımız hasar durumuna göre eve girecekler. Çünkü biz istiyoruz ki artçı depremler oluyor; hasarlı evlere girmeyelim."

DÜZCE'DE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Depremin ardından ilde eğitime 1 gün ara verilirken, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

 

BAKAN SOYLU VE BAKAN KASAPOĞLU'NDAN SON DURUMA İLİŞKİN AÇIKLAMA

 Bakan Soylu: Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Büyük bir korku yaşandı, tedirginlik olacak. Çadırlar her yerde kuruldu, milletimizden eksik bırakacağımız hiçbir şey olmaz. Biz her şeyi üstleneceğiz, yeter ki bu travma geçsin. Büyük bölümü yenilenmiş bir yapı stoku var, bu bir örnektir. Demek ki yapılınca oluyor. Bunu her yerde gerçekleştirdik, evet, deprem oluyor ama önemli olan burada bir can kaybıyla karşılaşmamak. Milletimizin emrine amadeyiz. Gücümüzün yettiği kadar devletimizin kapasitesiyle yapıyoruz aman inanıyoruz ki bizden sonraki nesiller daha iyi yapacak. 

Bakan Kasapoğlu: Mükemmel bir sürç yönetimi var, kayda değer hasarın olmadığı bir deprem yaşadık. Rabbim tüm milletimizi muhafaza etsin. Burası bir öğrenci şehri. Öğrenci arkadaşlarımızla beraberiz. Yurtlardan tahliye süreci yaşadık. Bakanlığımızın tespit ekipleri birer birer taradılar, hiçbir sorun olmadığı görüldü. Aileleri bu anlamda müsterih olsunlar, bundan sonraki süreçte de bilinç her alanda en üst noktada olacaktır. Bu alanda hazırlıkları, tedbirleri, 1999'daki durumla bugünü görüyoruz.

BAKAN KOCA: YARALI SAYISI 93

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel yaralı sayısının 93 olduğunu açıkladı. Koca, açıklamasında, "Düzce Gölyaka merkezli depremde yaralı sayımız son belirlemelere göre 93'tür. Düzce’de 1’i ağır 37 yaralı; İstanbul’da 2, Bolu’da 14, Zonguldak’ta 10, Sakarya’da 26, Bursa’da 4 yaralı var. Hastanelerimizde halen 17 kişinin tedavisi devam ediyor. Allah tüm afetlerden korusun." ifadelerine yer verdi. 

VERGİ ÖDEME SÜRESİ 1 AY ERTELENDİ

 Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "23.11.2022 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle Düzce ilinde faaliyet gösteren mükelleflerin Kasım ayının sonuna kadar vermeleri gereken beyanname ve bildirimlerin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk edecek vergilerin ödeme süreleri 1 ay ertelenmiştir" denildi. 

AFAD: 23 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

 AFAD'ın depreme ilişkin paylaştığı son verilere göre, 80 yaralıdan 57'si taburcu edildi, 23 kişinin tedavileri sürüyor. Saat 04.08'deki 5.9'luk deprem sonrası 143 artçı sarsıntı oldu. AFAD, Düzce'ye 1 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildiğini açıkladı.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

 Bakan Kurum'un son açıklaması: 321 binamızda hasar tespiti yaptık. Yurtlarımızda herhangi bir hasar söz konusu değil. Kısmi ve az hasarlı kamu binalarımız var. Vatandaşlarımızın büyük kısmı dışarda. Vatandaşlarımızdan isteğimiz binaların hasarlı olup olmadığının tespitinin yapılmasını müteakip evlerine girmeleridir. Neticede artçı depremler hala devam ediyor. Bu akşam itibariyle şehrin yüzde 90'ına elektrik verilecek. Hasar olmayan yerlerde doğal gaz verme süreci koordinasyon içinde yürütülecek. Düzce'deki deprem çok fazla hasara yol açmadı. Hasarın az olmasının nedeni 2000 yılı sonrası yapılan konutlar.

YARALI SAYISI 80'E YÜKSELDİ

 AFAD'ın yaptığı son açıklamada, depremde yaralananların sayısının Düzce'de 37 istanbul'da 2 Zonguldak'ta 10 Sakarya'da 26 Bolu'da 1 Bursa'da 4 olmak üzere 80'e yükseldiği belirtildi. Yaralılardan 23'ünün tedavilerinin hastanelerde devam ettiği açıklandı. 5.9'luk sarsıntının ardından artçı sayısı da 138 oldu.

AFAD: YARALI SAYISI 72

 AFAD son duruma ilişkin yaptığı açıklamada yaralı sayısının 72 olduğunu belirtti.

BİRİ AĞIR 68 KİŞİ YARALANDI

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Düzce'deki 37 yaralıdan bir kişinin durumun ağır olduğu ve hastanede entübe edildiğini açıkladı. Koca, solunum cihazına bağlı olan hastanın bir evin birinci katından düşerek yaralanan 28 yaşındaki Afganistan uyruklu bir kişi olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı tarafından açıklanan son bilgiye göre; panik nedeniyle depremde 1'i ağır 68 kişi yaralandı. 

KIZILAY BAŞKANI KINIK HABER GLOBAL'E KONUŞTU

 Kızılay Başkanı Kerem Kınık, depremin ardından süreci Haber Global'e değerlendirdi. Kınık, "Bu bölgenin depremlerden almış olduğu dersler büyük bir rol oynadı. Biz gerek Düzce'deki merkezimiden gerekse İstanbul, Zonguldak, Bolu'dan seferber olduk. 24 aracımızla farklı bölgelerde aşevlerimizi, ikram araçlarımızı kurduk. Hava serince, vatandaşlarımıza dışarıda destek oluyoruz. Ümit ediyorum günün ilerleyen saatlerinde hasar tespiti sona erer, evlerine girebilecek olanlar evlerine girer" dedi. 

ARTÇI SAYISI 123, YARALI SAYISI 61

AFAD'ın son verilerine göre, Düzce'deki depremin ardından artçı depremlerin sayısı 123'ü buldu. Yaralı sayısının ise 61'e yükseldiği bildirildi. 

AJANSLAR: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Saat 04.08’de Düzce’deki depremde evden çıkmaya çalışan 48 yaşındaki Hikmet Çelebi kaldırıldığı Devlet Hastanesi’nde beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

Çay Mahallesinde ikamet eden 63 yaşındaki Sevim Çengel de kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. 

BAKAN MURAT KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum şu ifadeleri kullandı:

Çevre illerden tüm ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. 37 hasar tespit ekibimiz. 1 mobil laboratuvar aracı. 5 koordinasyon ve izleme aracımızla Düzce’de sahadayız. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hızla hasar tespitleri tamamlayıp adımlarımızı atacağız.

ARTÇI SAYISI 100'Ü AŞTI

 AFAD 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından meydana gelen artçı sarsıntıların 100'ü aştığını bildirdi.

BAKAN SOYLU'DAN SON AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Soylu, Düzce'deki depreme ilişkin son yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 50 hafif yaralımız var, 33’ü taburcu olmuş. Köylerden çok büyük hasar bilgisi almadık. 8 bin konutta özellikle Gölyaka’da hasar tespit çalışması yapılacak." dedi.

Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem! İstanbul dahil birçok ilde hissedildi - Resim : 4

AFAD: YARALI SAYISI 50

AFAD'dan yapılan son açıklamada " En büyüğü 4.3 olmak üzere toplam 101 artçı meydana gelmiştir. Afet Hasar Tespit Grubu ekipleri bölgede hasar tespit çalışmalarına
başlamıştır. Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgide an itibariyle Düzce’de 37 kişi,
İstanbul’da 1 kişi, Zonguldak’ta 6 kişi, Sakarya’da 1 kişi, Bolu’da 1 kişi
ve Bursa’da 4 kişi olmak üzere toplam 50 yaralı olduğu bildirilmiştir. Düzce ilinde bazı bölgelerde kontrol amaçlı olarak elektrik kesintisi yapılmaktadır." denildi.

Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem! İstanbul dahil birçok ilde hissedildi - Resim : 5

AFAD: YARALI SAYISI 46

AFAD, Gölyaka'daki depremde Düzce'de 37, İstanbul’da 1, Zonguldak'ta 6, Sakarya'da 1 ve Bolu'da 1 olmak üzere 46 kişinin yaralandığını açıkladı.

Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem! İstanbul dahil birçok ilde hissedildi - Resim : 6

AFAD'DAN SON DURUMA İLİŞKİN AÇIKLAMA

 Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından an itibarıyla;

▪️ En büyüğü 4,3 olmak üzere 74 artçı yaşanmıştır.

▪️ Düzce’de 1’i ağır olmak üzere 32, İstanbul, Bolu ve Zonguldak’ta birer kişi olmak üzere toplamda 35 vatandaşımız yaralanmıştır.

Bölgeye 10.000 adet battaniye ile 480 aile tipi, 20 genel maksat çadırı gönderilmiştir.

▪️ 10 adet mobil baz istasyonu yönlendirilmiştir.

▪️ Bölgeye 1 Mobil Koordinasyon Tırı ile 1 Sosyal Çalışma Tırı sevk edilmiştir.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Bakan Soylu, Düzce meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgede son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu "Ağır hasarlı bina bilgisi bize ulaşmadı. Az ve orta hasarlı binalarda durulmamalı. 70'in üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi" dedi.

ZONGULDAK'TA EĞİTİME ARA VERİLDİ

 Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde merkez üssü Düzce Gölyaka olan 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi.

BAKAN KOCA: YARALI SAYISI 35

Bakan Koca: Düzce Gölyaka merkezli, birçok ilimizde hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde; Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor.

BOLU'DA DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

 Bolu'da da eğitime ara verildi

EGM'DEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü: "Düzce'de saat 04.08’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası ekiplerimizle sahadayız. Depremden kaynaklı saha taramalarını yapıyoruz. Yaşanması muhtemel asayiş olaylarına karşı da gerekli tüm güvenlik tedbirlerimizi aldık".

SAKARYA'DA DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım "Değerli Hemşerilerimiz, Düzce’de meydana gelen ve İlimizde de hissedilen deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitim -öğretime 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün ara verilmiştir. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU: PANİK KAYNAKLI YARALANMALAR VAR

 Soylu: İlk andan itibaren sadece düzce değil tüm bölgedeki valilerimizle temas kurduk. Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli,  Sakarya, Bartın, Karabük ve Düzce.... İlk bilgilerde olumsuz haber yok ama köyler var. Şu ana kadar can kaybı yok. Panik kaynaklı atlamalardan dolayı yaralılar vardı. 

BAKAN KOCA: 22 YARALI VAR

Koca: 04.08’de Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde şu anki durum: Düzce’de 22 yaralımız var, 1’inin durumu yüksekten atlama sebebiyle ağır. Şehre gerekli ambulans ve UMKE timi görevlendirmeleri yapılmıştır. Yeni bilgileri paylaşacağız. Geçmiş olsun.

ALTUN'DAN AÇIKLAMA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Düzce’de meydana gelen deprem sonrası, şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi, olumsuz bir haber çok şükür ulaşmamıştır. İlgili tüm kurumlarımız, ekiplerimiz koordinasyon halinde çalışmalarını sürdürmektedir. Tekrar geçmiş olsun, Allah ülkemizi beterinden korusun." dedi.

BAKAN SOYLU'DAN YENİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada "5.9 büyüklüğündeki depremin merkezi olan Düzce Gölyaka ilçemizde yapılan tüm taramalarda can kaybı bilgisi yoktur. AFAD, Jandarma ve Emniyet, tüm ekiplerimizin taramaları devam ediyor." ifadelerini kullandı.

DÜZCE'DE EĞİTİME ARA VERİLDİ

 Düzce Valisi Cevdet Atay, eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Atay, yaptığı açıklamada "İlimizde yaşanan deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim - öğretime ara verilmiştir." dedi.

BAŞKAN ÖZLÜ'DEN YENİ AÇIKLAMA

Haber Global canlı yayınına bağlanan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü "İnsanlar sokağa çıktı. Elimizde şu an çok sağlıklı veriler yok. Çalışıyoruz. Düzce'nin konutları yüzde 80 oranında yenidir. Şükür olsun ki henüz kötü bir haber almadık. Şu ana kadar yıkım bilgisi yok, hasarlı bina bildirimi yapıldı" dedi.

KANDİLLİ BÜYÜLÜĞÜ REVİZE ETTİ

Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 5.9 olarak açıklamıştı. Kandilli, depremin büyüklüğünü ve derinliğini güncelledi. Kandilli, büyüklük 6.0, derinliği ise 10.6 km olarak açıkladı.

AFAD'DAN ARTÇI DEPREMLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

AFAD tarafından yapılan açıklamada "Düzce ilimizin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, an itibarıyla 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz." ifadelerine yer verildi.

AFAD'DAN YENİ AÇIKLAMA

AFAD tarafından yapılan açıklamada "Geçmiş olsun Düzce. Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Düzce, Ankara, İstanbul ve Sakarya AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi. 

İMAMOĞLU DA AÇIKLAMA YAPTI

 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Merkez üssü Düzce olan ve tüm bölgede hissedilen depremde İstanbul’da AKOM’a iletilen herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir. Depremin etkili olduğu tüm illerdeki gelişmeleri takip ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun." dedi.

BAKAN SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmadığını söyledi. Soylu açıklamasının devamında "Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Eskişehir, Zonguldak, Sakarya, Bilecik, Bolu, Karabük, Bartın vilayetlerinde ekiplerimize herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır. Panik ile atlama dışında 112'ye henüz bilgi ulaşmamıştır." dedi.

04:36 DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Depreme ilişkin açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü "Kentte elektrikler kesik. Yaralanma ya da ölüm haberi yok." dedi.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "AFAD verilerine göre saat 04.08’de Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun." açıklamasında bulundu. 

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Twitter'dan açıklama yapan ABB Başkanı Mansur Yavaş "İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara'nın herhangi bir bölgesinden kötü haber almadık. Düzce ve çevre illerdeki vatandaşlarımıza da bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

KALIN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Deprem. Büyük geçmiş olsun. Mevla hepimizi muhafaza eylesin." açıklamasında bulundu.

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem! İstanbul dahil birçok ilde hissedildi - Resim : 8

KANDİLLİ AÇIKLAMA YAPTI

Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 5.9 olarak açıkladı. Kandilli'nin açıklamasına göre deprem 6.5 km derinlikte gerçekleşti.

Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem! İstanbul dahil birçok ilde hissedildi - Resim : 9

DEPREM OLDU

İstanbul dahil birçok ilde hissedilen bir deprem meydana geldi.

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul deprem Düzce İstanbul deprem Düzce deprem AFAD