Donmuş kıymayı bu şekilde çözdürmeyi deneyin! Kıymayı çözdürürken mutlaka dikkat etmek gerekiyormuş
Yemeklerde sıkça kullandığımız kıymayı daha sonra kullanmak üzere buzlukta bekletiriz ve bu şekilde donuk bir kıyma elde ederiz: Kıymanın yeniden kullanılmak üzere saklanmasında sonra çözdürülmesi için ise bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor.
Kıyma çözdürürken dikkat edilmesi gereken birden fazla husus bulunmaktadır. Kıymanın çözdürülmesi konusunda ilk bilinmesi gereken ise kıymanın sıcak su içerisinde çözdürülmemesi gerektiğidir.
Kıyma sıcak su içerisinde çözdürüldüğü zaman üzerinde bakterilerin ürediği görülmektedir. Bakteri üremeden kıyma çözdürmek için ise soğuk su kullanmak gerekiyor. Dondurucudan çıkarılan kıymanın soğuk su içerisinde beklemesi çözülme süresinin biraz uzamasına neden olacak olsa da bu şekilde kıyma çok daha sağlıklı şekilde çözülebilir.
Kıymanın en sağlıklı şekilde çözdürülmesi için ise buzluktan çıkarılan kıymanın buzdolabında bekletilmesi gerekir. Buzdolabında bekleyerek kendi kendine çözülen kıyma yavaşça buzunu atarak çözülecek ve bu durumda bakteri üreyişi gerçekleşmeyecektir.