Donmuş kıymayı bu şekilde çözdürmeyi deneyin! Kıymayı çözdürürken mutlaka dikkat etmek gerekiyormuş
Yemeklerde sıkça kullandığımız kıymayı daha sonra kullanmak üzere buzlukta bekletiriz ve bu şekilde donuk bir kıyma elde ederiz: Kıymanın yeniden kullanılmak üzere saklanmasında sonra çözdürülmesi için ise bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor.
Yayınlanma:
Son Güncelleme
Yemeklerde kullanılmak üzere satın alınan kıyma buzluk kısmında dondurulmaya bırakılır. Donan kıymanın daha sonra yemeklerde kullanılmak için ise önce çözdürülmesi gerekir.
Ancak çoğu kişi kıymanın çözdürülmesi esnasında bazı hatalar yapıyor ve kıymanın hem lezzetine hem de sağlıklı yapısına zarar veriyor. Kıyma çözdürürken yapılan bu hataları ve doğru kıyma çözdürmenin püf noktasını öğrenerek daha sağlıklı yemekler pişirebilirsiniz. İşte kıyma çözdürmenin püf noktası olan doğal yöntemler: