Domuz saldırısından son anda böyle kurtuldu

Elazığ Giresun Tokat Gündem haberleri

Giresun'un Espiye ilçesinde, bir kişinin yaban domuzunun saldırısından son anda kurtulma anı cep telefonuyla görüntülendi.

Olay, sabah saatlerinde ilçeye bağlı Çam Mahallesi'nde meydana geldi. Yüksek kesimden mahalledeki yerleşim yerine inen yaban domuzu, çevresi mezarlık olan yolda yürüyen bir kişinin peşinden koşmaya başladı.

Kimliği öğrenilemeyen kişi, son anda fark ettiği domuzdan yana doğru kaçarak kurtulmayı başardı. Yaban domuzu da bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu.

Domuz saldırısından son anda böyle kurtuldu - Resim : 1

Mahalle halkından Volkan Yakut, evinin balkonundan tanık olduğu o anları, cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Görüntüde; rampa yoldakoşan yaban domuzunun, yokuşun başında yürüyen kişinin yanına kadar gelip, ardından yol boyunca ilerleyerek gözden kaybolması yer aldı. 

 

TOKAT'TA 459 KİLO AĞIRLIĞINDA DOMUZ AVLANDI

 Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Kozlu köyündeki vatandaşlar yaban domuzunun çilek tarlalarına zarar verdiğini belirterek Erbaa Kara ve Uçar Avcılar Derneği üyelerinden yardım istedi.

Tarım ve Orman Bakanlığından alınan iznin ardından araziye çıkan avcılar, Turhal Devlet Avlağı bölgesinde uzun takibin ardından yaban domuzunu avlamayı başardı.

Avlanan domuzun 459 kilogram ağırlığında olduğu belirtildi.

ELAZIĞ'DA DOMUZ SÜRÜSÜ YOLA İNDİ

Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı İmikuşağı köyü yolunda aracıyla seyir halindeki Muhammed Fatih Görgün, bir tepeden inerek yolun karşısına geçen domuz sürüsüne rastladı.

Görgün, bölgede zaman zaman domuz sürüsüne rastladıklarını ancak bu kadar çok sayıda domuzun olduğu bir sürüyü ilk kez gördüğünü söyledi.

O anları cep telefonuyla kaydettiğini belirten Görgün, görüntüleri tüm civar köylerdeki vatandaşlarla paylaştığını, görenlerin çok şaşırdığını belirtti.

Domuz saldırısından son anda böyle kurtuldu - Resim : 2

Görgün, "Sürüyü fark edince yavaş yavaş ilerledim. Büyük bir sürüydü, saymaya çalıştım. 50 kadar domuz vardı. Zaman zaman domuzlar tarım arazilerimize zarar veriyor. Bu sürüyü gördükten sonra tedirginliğimiz daha da arttı." dedi.

 

Kaynak: AA