Dolar neden artıyor, altın rekorunu korur mu? 'Kabine' detayı dikkat çekti

Altın yorumları Gram altın çeyrek altın Ekonomi haberleri

Kapalıçarşı'da gram altın fiyatı gün içerisinde 1317 lirayı gördü. Peki, dolar, borsa, gram altında yükseliş seyri sürer mi? Piyasaların yönü nereye bakıyor? Haber Global muhabiri Ela Sezen Kapalıçarşı'da detayları konuğuyla konuştu.

Gram altın Kapalıçarşı'da yeni rekorunu görerek 1317 liraya yükseldi. Peki, altın, dolar, borsanın geleceği ne? Piyasalarda seçim sonrası yön nereye olacak?

Haber Global muhabiri Ela Sezen, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı'ya sordu.

Sarı, "Dolar tarafında yükseliş eğilimi devam ediyor. Pazartesi günü seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla 20.60'a kadar gerilemeler olmuştu. Makas farkı 70 kuruşa indi. 20.70 piyasalarda. İntel bank piyasasında yükseliş oldu. Yükseliş eğilimi bekleyebiliriz. Para ve maliye politikasının başına kim geçecek, bunlar çok önemli. Kapalıçarşı'da döviz satışı var, kurumsal tarafta ise talep var (ithalat kaynaklı). Hem çarşı hem bankalarda karşılanıyor ihtiyaç, bu da dövizi artırıyor. Kabinenin açıklanmasıyla daha dalgalı fiyatlamalar olabilir." dedi.

Borsa ve altın için Sarı, "Bireysel talep artıyor altında. Dövizin alternatifi olması dolayısıyla da fark korunuyor. Gelecek isimlerden önce, Mehmet Şimşek'in pozitif etkisini izliyoruz ama nasıl bir yol haritası izlenecek, bunlar önemli olacak. 5000'i test etti borsa tarafı. Yüzde 10'a yakın yükseliş söz konusu. Şu anda yerli ile ilerliyoruz, borsada. Bu bile pozitif bir şey. 4850 üzerinde kapanışlarla 5200'leri de konuşabiliriz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

gram altın Kapalıçarşı altın fiyatları yatırım Altın ve Para Piyasaları Uzmanı dolar borsa euro döviz altın fiyatları