Döküm tavaları temizlerken dikkat edin! Döküm tava temizliğinde yapılan bu hata tavanın yapısını tamamen mahvediyor
Yapışmaz yüzeyi ile yemek hazırlamada hem sağlıklı hem pratik bir ürün olan döküm tavaları kullandıktan sonra temizlerken bazı yöntemler uygulanıyor. Ancak döküm tava temizliğinde yapılan bu hata tavaların yapısına kalıcı zarar veriyor.
Döküm tavlar normal tavalardan farklı olarak pürüzlü yapıya sahiptir. Bu nedenle de temizliğinde kimyasal ürünlerin kullanılması sağlık açısından riskli bir durumdur. Döküm tavaların temizliğinde daha doğal yöntemler kullanmak sağlıklı olacaktır.
Ancak bu noktada karşımıza çıkan sağlıklı ve doğal yöntemler arasında bir tanesi tavaların yapısına zarar vererek kalıcı olarak hasar bırakıyor. Sirke ile temizlenen döküm tavaların üst kısmında yer alan ve yapışmaz özellik gösteren yüzey sirkenin yüksek asidik değeri nedeniyle aşınmaya başlıyor ve parçalanıyor.
Bu nedenle döküm tavaları temizlerken sirke kullanmak tavsiye edilmiyor. Bunun yerine karbonat ve limon suyu gibi daha az asidik değeri olan doğal yöntemler tavsiye ediliyor.