Diyarbakır'da HDP'li vekillerden TSK'yı hedef alan açıklama

HDP TSK Diyarbakır
Diyarbakır'da HDP'li vekillerden TSK'yı hedef alan açıklama

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkı'nda, aralarında HDP'li vekiller Dersim Dağ ve Remziye Tosun'un da yer aldığı bir grup, Irak'ın Zaho kentindeki sivillere yönelik düzenlenen saldırıyı kınamak için toplandı. Grubun TSK'yı hedef alan açıklamalarına polis engel oldu.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, aralarında HDP'li vekillerin de olduğu bir grubun Irak'ın Zaho kentinde meydana gelen sivillere yönelik saldırıyı kınamak için toplanan grubun, TSK ve Türk Devleti'ni hedef alan açıklamaları sırasında polis engel oldu.

Diyarbakır Barosu yöneticileri, HDP Diyarbakır milletvekilleri Dersim Dağ ve Remziye Tosun'un da aralarında olduğu bir grup, Irak'ın Türkiye sınırındaki Zaho kentinde 20 Temmuz'da sivillere yönelik saldırıda 8 kişi hayatını kaybetmesiyle ilgili Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı'nda toplandı. Grup, ellerinde Kürtçe 'Zaho Katliamını Kınıyoruz' pankartı açtı. Burada sırasıyla yapılan konuşmalarda TSK'yı hedef alan açıklama sırasında polis müdürü, anonsla açıklamayı kesip uyarı yaptı. 3 kez yapılan uyarının ardından grubun etrafı bu kez çevik kuvvet polisleri tarafından kapatıldı.

GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRÜ: BU SÖYLEMİ KABUL ETMİYORUZ

Aralarında HDP milletvekilleri Dağ ve Tosun ile Diyarbakır Barosu yöneticilerinin de olduğu grup çevik kuvvet tarafından çembere alındı. Güvenlik Şube Müdürü, anons aracından grubun yaptığı hedef açıklamaya ise şu sözlerle karşılık verdi:

"Meydana gelen bu elim hadise bu katliamı biz de nefretle menfur saldırıyı kınıyoruz. Allah'tan rahmet diliyoruz. Ancak burada devletimizi ve TSK'yı itham etmek TCK 301'inci maddesine göre suçtur. Bu söylemi milletvekillerine yakıştırmıyoruz. Tasvip etmiyoruz, devleti itham eden bu söylemi şiddetle reddediyoruz. Meydana gelen menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu ithamı kabul etmiyoruz. Bu şekilde basın açıklamasına müsaade etmeyeceğim."

Grup, TSK ve Türkiye'yi hedef alan açıklamayı yapamadan polis kontrolünde bölgeden ayrıldı. 

 

Kaynak: DHA

Diyarbakır HDP Bağlar TSK Zaho