Dışişleri'nden "Somali’ye yönelik silah ambargosunun kaldırılmasına" ilişkin açıklama: Memnuniyetle karşılıyoruz

Gündem haberleri Dışişleri Bakanlığı Dünya haberleri
Dışişleri'nden "Somali’ye yönelik silah ambargosunun kaldırılmasına" ilişkin açıklama: Memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK), 1992 yılından bu yana Somali'ye yönelik uyguladığı silah ambargosunun kaldırma kararı almasının ardından kararın "memnuniyetle karşılandığını" bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Somali'ye yönelik silah ambargosunun kaldırılmasına yönelik kararı memnuniyetle karşıladı. 

DIŞİŞLERİ SOMALİ'YE YÖNELİK SİLAH AMBARGOSUNUN KALDIRILMASINA İLİŞKİN YAZILI AÇIKLAMA YAYIMLADI

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK), Somali'ye yönelik 1992'den bu yana uyguladığı silah ambargosunu kaldırma kararını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Bakanlık, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından Somali'ye yönelik silah ambargosunun kaldırılması kararına ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayarak duyulan memnuniyeti bildirdi. 

SOMALİ HALKININ YANINDA OLMAYA VE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

BMGK'nin dün gerçekleştirilen oturumunda alınan ve Somali'ye yönelik 1992'den bu yana yürürlükte olan silah ambargosunu kaldıran kararın memnuniyetle karşılandığı aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu tarihi kararın, Somali'de huzur ve refah ile geleceğe dair güçlü umutların yeşereceği bir dönemin başlangıcı olmasını diliyoruz.

Türkiye, her zaman olduğu gibi Somali halkının yanında olmaya ve bu yeni dönemde de Somali'ye destek vermeye devam edecektir."

SOMALİ'YE YÖNELİK SİLAH AMBARGOSUNUN KALDIRILMASINA YÖNELİK TASARI OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

15 üyeli BMGK'de, dün, Somali'ye yönelik silah ambargosunun kaldırılmasına ilişkin karar tasarısı oylanmış, tasarı oybirliğiyle kabul edilmişti.

Dünya haberleri

Son dakika haberler

Gündem haberleri

 

 

Kaynak: Haber Global TV