Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya Diplomasi Formu'nda konuştu

Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanlığı Antalya

Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dünyadaki devletlerin 3'te birinden fazlası, yaklaşık yüzde 40'ı burada en üst düzeylerde temsil ediliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde ikinci kez Antalya'da düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu (ADF) başladı.

Bu yıl "Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak" temalı ADF'nin açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun yanı sıra 17 devlet ve hükümet başkanı, 80 bakan, 39 uluslararası örgüt temsilcisi olmak üzere 75 ülkeden katılımcı yer aldı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, açılışa video konferans yöntemiyle katıldı.

Açılıştaki konuşmalar Türkçe, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Rusça ve Arapça olmak üzere 6 dile tercüme edildi. 200'ü yabancı 585 gazetecinin takip ettiği ADF'de, dünya gündeminin sıcak başlıkları vizyoner bir bakış açısıyla ele alınacak. Forum paneller, oturumlar ve ikili görüşmelerle 3 gün sürecek.

Antalya Diplomasi Forumu'nun açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Antalya Diplomasi Forumu, 17 devlet ve hükümet başkanı, 80 bakan, 39 uluslararası teşkilat temsilcisi başta olmak üzere, 75 ülkeden katılımcıyı bugün bu salonda bir araya getirdi.

Dünyadaki devletlerin 3'te birinden fazlası, yaklaşık yüzde 40'ı burada (Antalya Diplomasi Forumu'nda) en üst düzeylerde temsil ediliyor.

Forumun bu seneki teması ise “Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak” oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, forum kapsamında Antalya'da bulunan devlet ve hükümet başkanları ile uluslararası kuruluşların temsilcileriyle bir araya gelecek. O isimlerden biri de NATO Genel Sekteteri Stoltenberg olacak.

 

Kaynak: Haber Global TV

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya Diplomasi Forumu