Dışişleri Bakanı Fidan'dan Ankara'daki saldırıyla ilgili açıklama: İki teröristin Suriye'den geldiği tespit edildi

Hakan Fidan Dışişleri Bakanlığı Ankara

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'daki bombalı terör saldırısını gerçekleştiren iki teröristin Suriye'den geldiğini söyledi. Bakan Fidan, "Irak ve Suriye’de, üçüncü tarafların PKK/YPG’li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum." dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile ortak basın toplantısında konuştu. 

Ankara'daki bombalı terör saldırısını gerçekleştiren iki teröristin Suriye'den geldiğini söyleyen Bakan Fidan, "Terör ile mücadelede Türkiye’nin tavrının ne kadar net olduğu bilinen bir husustur. Silahlı Kuvvetlerimizin bu terör saldırısına cevabı son derece net olacak, böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerine pişman olacaklar. " dedi.

"ÜÇÜNCÜ TARAFLARIN UZAK DURMASINI TAVSİYE EDİYORUM"

Bakan Fidan açıklamasında, "Irak ve Suriye’de PKK/YPG’ye ait olan bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin topyekün meşru hedefidir. Üçüncü tarafların PKK/YPG’li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Ankara Hakan Fidan Suriye terör saldırısı