Dinçer Güner: 2023 yılında ülkemizde birçok alanda yenilik olacak

Haber Global Buket Aydın Burç yorumları Günlük burç yorumları

Haber Global ekranlarında yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze'nin bu haftaki konuğu astrolog Dinçer Güner oldu. Dünyayı ve Türkiye'yi etkileyebilecek önemli astrolojik gelişmeler hakkında bilgiler veren Güner, "2023 yılında ülkemizde birçok alanda yenilik olacak" dedi.

Haber Global ekranlarında yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze'nin bu haftaki konuğu astrolog Dinçer Güner oldu.

Dinçer Güner'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

-Hep aynı eylemleri gerçekleştirirsek hep aynı sonuçları alırız. Kendimizi değiştirmemiz lazım. Sabah kahve almaya gidiyorsun, sen somurtkan bir şekilde kahve almaya gidiyorsun o da aynı şekilde veriyor kahveyi. Ama bugün 'nasılsın' dersin, o ilişkinin bile kalitesi değişir. Hayat, kontrol mekanizması bu kadar güçlü bir yer değil ama dengede tutmak önemli. 

-Bizim iki irademiz var. Külli ve cüzi irade, biri değiştirilemez, biri de tavrımızla seçebildiğimiz noktalar. Koca bir yaşam döngüsünde bazı duraklar var ki, onları pek es geçemiyoruz. sürekli bir şeyleri engelleme çabasındayız, senin oradan bir edinimin var, tecrübe edineceksin öncelikle. Taş takarak, frekans dinleyerek falan o haritadaki etki değişir mi? Değişmez, benim durduğum noktada değişmez ama kişiye psikolojik anlamda bir rahatlama katabilir. O olayı karşılama psikolojisi değişebilir. Kullanacağınız herhangi bir taş, herhangi bir ritüel yaşam döngünüzdeki herhangi bir şeyi değiştirmez. Bir de değiştirmesin, tecrübeyi nasıl edineceğiz başka türlü. Astroloji aslında yaşamı kabul etmeyi gösteriyor. 

DİYETE DOLUNAYDAN SONRA BAŞLAYIN

-Doğum haritalarımızda bir ay dönümleri var. Onlar çok önemli. Astroloji, 'onu yapma, bunu yapma' gibi bir şey değil. Bir senede toplam 28-30 kilo verdim, mide operasyonu geçirmedim, büyük diyetlerde yapmadım, zumba yaptım. Dolunaydan sonra başladım, ne zaman dolunaydan sonra başlarsanız bedeniniz küçülmeye başlar, vücuttan çok hızlı ödem ve su atarsınız ve ilk başlarda verilen o kilolar, çok motive edicidir. Diyet yapanlar bunu iyi bilir. 

AY, DUYGULARLA İLGİLİDİR

-Bizden önce Ay, dünyayı etkiliyor. Çok güçlü bir manyetik etkisi var. Dünya ile özel bir ilişkisi var. İnsan bedenindeki hormonlara da etki ediyor. Ay, duygularla ilgilidir. Ay bunları yönetiyor. Ay düğümleri duygularımızı en üst seviyede yaşadığımız zamanlardır. 

-Hiç teklif gelmeseydi, ayın 26'sında çekim yapılacak dediler. 20-21 gibi aradılar, iptal oldu. Her yıl aynı program aynı şekilde olmak zorunda değil. Değişikliğe ihtiyacımız var. Çekim günü belli olmasaydı, bu, bu kadar gündeme gelmezdi. İlk konuşmamızda, ben bu sene yine aynı ekip miyiz diye sormuştum, sizin yanınıza iki tane astrolog olacak dediler, iki tane isim gönderdiler. Her durumda çıkarım öyle bir egom yok. Sonra konu kapandı. Sonra arandığımda, diğer astrologlar sizinle çıkmak istemediler, dediler. Bu sene Hande Kazanova ile biraz aramız limoni oldu. Ortak projelerden ayrıldı. Bir tanesiyle yıllardır aram iyi değildir. Ama şudur sebep, diyemem. Kulağıma gelen dedikodular var ama onları söylemem doğru olmaz dedim. Madem istemediniz beni, siz birbirinizi de istememişsiniz yayında, birbirlerini de istememişler, birbirlerine söz vermemişler. 

20 NİSAN 5 MAYIS CİVARI ERKEN SEÇİM OLABİLİR

-Bir seçim tarihi güncellemesi denildi, bir erken seçim olacak. Bunu bir seçim tarihi güncellemesi olarak ifade ediliyor. Nisan'da tutulmalar var. Mayıs'ta da var. O aralıkta bir yerde olacaktır diye tahmin ediyorum. Önemli tutulmalar var, bizi önemli yerlere götürecek. Bunlar, gizli kalamayacak ve değişmesi mümkün olan durumları meydana getirir. Bunlara kadersel deriz, çok değerlidir. Çok önemli bir seçime gidiyoruz. 20 Nisan ve 5 Mayıs civarı bir erken seçim olabilir. son dakika gelişmeler ülkesiyiz tabii, bir anda değişebilir de. Tutulma Akrep burcunda olacak, ülkemiz de Akrep burcu. 

-Adayların kim olduğunu bilmeden bu kazanır diye tahmin edemeyiz. Erdoğan'ın adaylığı bile henüz tam net değil ama yüzde 99 öyle olacak tabii. 6'lı masada bir aday konuşulmadı. Kemal Bey istiyor, Meral Hanım'ın başka adayları var DEVA partisinin de başka adayları var. Ortada aday yokken kişi bazında bu kişi kazanır, diyemeyiz. Bu spekülatif bir şey. Mansur Yavaş katılır, haritası güçlüdür ve kazanır, bu ayrı bir şey. Seçime katılacak kişilerin doğu haritası önemli. Ama siyasi kişileri ülkenin haritası üzerinden değerlendirmeyi daha doğru buluyorum.

TÜRKİYE'DE BİRÇOK ALANDA YENİLİK OLACAK

-2022 Mayıs ayında başlayan bir sürecin devamı gibi düşünebiliriz bunu. 30 aylık bir yeni faza girdik. Ülkenin her alanında, ekonomik, siyasi, sağlık, sosyal, kültürel... Birçok alanda yatırım ve yenilik olacak. İkincisi, bu yıl gerçekleşen tutulmaların derecesinde Akrep burcunda 5 Mayıs tutulma var. ve Koç burcunda tutulma var. Bu burçların aynı yıl gerçekleştiği sene 2002 senesi. Ve şimdi aslında seçimle birlikte bir değişiklik olabileceğini gösteriyor. Astrolojik veriler, bir yenilenmeyi gösteriyor. 

-6'lı masa, Zodyak içerisinde çok güzel bir konsey oluşturmuşlar. Neden anlaşamasınlar? Bu tarz birliktelikler çok değerli. 2023 Mart itibarıyla biz dünyada çok önemli bir sür4ece giriyoruz. Pluton Kova burcuna girecek ve 2043'e kadar Kova'da kalacak. Önceden Oğlak'taydı. Plüton bir yere girerken önce orayı krize boğar, yıkar ve manipülatiftir aynı zamanda. Sıfırdan bir düzen kurulmasına yardım eder. Oğlak burcundayken bir taraftan güç kazandı ve bir taraftan kriz yaşattı. Oğlak burcu, demir-çelik, borsa, yaşlı insanlar ve finansal durumlar temsil ettiği önemli başlıklar. 2008'de emlak krizi yaşandı, 2012'de yine bir kriz oldu. Hep ekonomik krizlerle, ve yine 2022 itibarıyla küresel çapta bir hastalığın getirdiği yeni bir kriz var. 2008'den beri hep Oğlak yöneticiler gördük, daha katı, sert ve savaşçı profiller. Ama bunun yanında para el değiştirmeye başladı, şirketler küçüldü. Daha az çalışanlar daha fazla iş elde etmeye başladılar. En temel hali ile aslında bunlardı. 

2023 YILINDA İSİMLERİ DEĞİL GRUPLARI KONUŞACAĞIZ

-Plüton Kova'ya geçiyor, başka bir dünya düzenine gidiyoruz. Şimdi Kova'nın güçlü olduğu bir sisteme dahil oluyoruz. Yenilikçi, özgürlükçü ve grup çalışmalarının esas olduğu bir dönem. O yüzden biz isimleri değil grupları konuşacağız. Bireylerin isimlerinin pek bir önemi kalmayacak. Kova enerjisi budur. Hem yöneticiler, hem de birçok iş sektöründe grup yönetimleri göreceğiz fakat tabii ki, Plüton ilk defa Kova'ya geçmiyor. Önceden olduğunda hep devletler kurulmuş, Kova isyan ve ayaklanmalarla da ilişkili. İlk kez Harezmi, 0 sayısını kullanmış. Dünyada bastırılması çok uzun süren ayaklanmalar olacak. İran'daki yönetim 2 sene içinde değişecek. Haritası yönetim değişikliği alanında tetikleniyor. Plüton Kova'dayken hep bir devletler kuruluyor. 

YENİ DEVLETLER KURULACAK

-Rusya'nın Ukrayna üzerinden bütün dünyaya göz dağı vermesi, aslında yeni bir devletin ayak sesleri. Rusya, yeni bir devlet kurma ile ilgili yeni ataklar yapacak. Dünyada ülkeler birleşip yeni devletler kurulacak. Konfederasyonlar sürecine gidiyoruz. 27 Mart'tan sonra bizi böyle bir dünya süreci bekliyor.

UZAYDA TOPRAK SAVAŞLARI BAŞLAYACAK

-Şimdi, teknoloji ağırlıklı oldu ama, teknolojide çok büyük yenilikler bizi bekliyor. 20 yılda ışınlanma olabilir. Çin'de Ay ile ilgili söylemler var. Bence uzayda toprak savaşları başlayacak artık. 

SU İLE İLGİLİ CİDDİ SINAVLAR BİZİ BEKLİYOR

-Satürn, Mart ayında Balık burcuna geçecek. su ve denizlerle ilgili bizim artık önlem almamız gerekiyor. Bu yaşadıklarımız birer işaret. Hiçbir işaret bir anda gelmiyor, önceden ayak seslerini veriyor. Satürn Balık bizi. 25 Mayıs 2025'e kadar Balık'ta seyredecek. Şimdiden uyarı veriyor. Bu iklim krizi sadece bizi ilgilendirmiyor. Avrupa'da da sıcaklık ve kuraklıkla mücadele ediliyor. Su ile ilgili çok ciddi sınavlar bizi bekliyor. Bu konularda çok dikkatli olmamız lazım. En önemli şeyler ilaçlar, sıkıntısı... Hammadde, ilaçların hammaddelerinin gönderilip gönderilememesi. Bir ilaç sıkıntısı yaşanacak, hazırlıklı olmak lazım. 

-Yeni devlet kurulması için illa savaş olmak zorunda değil ama seçeneklerden bir tanesi de o. Astrolojik olarak, kesin böyledir dememekle beraber, astroloji aslında belirli gezegen döngüleriyle çalışır. Hepsinin bir dönüş hızı var ve kendi başladığı noktayı gelmesi bize büyük bir dönüşü anlatır. Diyelim ki, karşıt burcuna tekrar geliyor burç, bu yarım tur, kendi burcuna gelirse tam turdur. Bu bir İkinci Dünya Savaşı gibi bir savaşı getirmez ama bunun sonuçlarının yeniden masaya yatırılmasını getirebilir. Artık konfederasyonların, yeni devletlerin görüleceği ve dijitalleşen bir dünyaya gidiyoruz. Savaşlarda hala gelenekseliz. ABD'de bir kişinin trafik cezasını savunmasını bir yapay zeka robot yapacaktı. Böyle haberler var ve bunlar  bir deneme. Birkaç sene sonra marketlerde bir robot olabilir. Metaverse dünyası kullanılacak tabii ki de, şu an neler yapılıyor zaten. Böyle de bir dünya var.

MAYIS'TAN SONRA EKONOMİ RAHATLAYACAK

-Tabii ki bir sihirli değnek deyip de bu enflasyon rakamları birden düşmeyecek. Böyle bir şey beklenmemeli, gerçekçi olunmalı. Bu sene 16 Mayıs'ta Jüpiter'de, şansla ilişkili ve Boğa'ya geçiyor, onun da temsil ettikleri para ve toprak ürünleridir. 16 Mayıs'tan sonra hem dünyada hem de ülkemizde geçici bir rahatlama süreci bekliyorum.

-Ekonomik sallantılar ve krizler yine meydana gelebilir. Mayıs'tan sonra bir nefes alacağız ama. Yoksa mümkün değil, insanlar delirir, isyanlar çıkar. Hem ekonomik anlamda bir daralma var hem de şirketler çalışanların yüklerini karşılayamıyor, işten çıkarma yapıyor, bir yandan da yeni düzenle birlikte sana bana ihtiyaç kalmayacak. İşsizlik furyası da bizi bekliyor. Acilen insanları rahatlatacak bir şey yapmaları lazım. Birçok yerde robotları göreceğiz. Amerikan filmlerinde sizleri bunları hazırladılar zaten, olacak olanları önceden hazırladılar. Görünce şaşırmıyorsun, filmlerde vardı, diyoruz.

ZAMANDA YOLCULUK YAKIN

-Zamanda yolculukta yapılacak. 2043 senesine kadar zaman kavramında çok ilginç keşifler yapılacağını düşünüyorum. Salgın beklemiyorum bir daha yakın zamanda. Bizler bütün dünyayı etkileyecek küresel bir tehdit gelebileceğinden bahsetmiştik. Bu kadar küresel çapta, aynı gezegenlerin tekrar bir şey oluşturmasına 166 sene var. Ben hiç böyle bir şey beklemem. 

ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL, BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ BEKLEMİYORUM

-İstanbul depremiyle ilgili görüşümü paylaşmak istemem. Biraz da mesleki demlenme ile olan bir şey bu. Söylememin bir faydası yoksa söylemek de istemiyorum. Bir, kesin değil, iki yüksek oranda olacak diyelim, ne yapacak nereye kaçacak, ne yapacak insanlar? Bazı öngörüler insana fayda sağlamalı. Önümüzdeki 5 sene içerisinde büyük bir İstanbul depremi beklemiyorum. 

-Cumhurbaşkanı seçilecekse Sayın Kılıçdaroğlu'nun doğum haritasında görünür ama bunun için bir doğum haritası olması gerekir, yok ki... Ama her siyasinin net bilgilerine sahip değiliz. en net olan İmamoğlu'nun, verdiği röportajda düzeltmeyle gerçeğini söylüyor, doğum saatini bile söylüyor, onun haritasını böyle buluruz. 

SİYASİLERİN BURÇ YORUMLARI VE DOĞUM HARİTALARINDAKİ GELİŞMELER

-Kılıçdaroğlu ile Akşener'in sadece burçlarının üzerinden anlaşıp anlaşamayacağını söylemek mümkün değil. Akşener'in Yengeç'ten kaynaklı bir muhafazakar tarafı olduğunu görüyoruz, Kılıçdaroğlu'nun vizyoner tarafını da görüyoruz. Su ve ateşi yan yana koyunca pek anlaşamazlar ama bu çok magazin. Buradan siyasi bir analiz çıkaramam ama evet, belki de bu kişilerin bir doğum haritaları olmayabilir ama partilerin kuruluş zamanları ve saatleri var elimizde. CHP'nin haritasına baktığımızda bu sene 16 Mayıs'tan sonra Boğa burcuna geçişle, CHP'nin parlayacağı bir süreç, atılımlarının olacağı bir süreç. CHP'nin haritasında kazanımlarının artacağı bir siyasi sürece gireceği görünüyor. 

-Ekrem Bey'in haritası var, Mart ayına kadar 18 Mart'a kadar yaşayacağı 2 tane daha önemli bir durum olabilir, şu anki süreçle ilgili. Manipüle edici gezegenin etkisi bitiyor, daha rahat edebileceği bir sürece girecek.

-Yeni sezonda bütün takımların haritalarına tek tek bakmadım. Daha çok yeni ve buna bakacak vaktim olmadı. 

SİGORTACILIK SEKTÖRÜ PATLAMA YAŞAYACAK

-Sigortacılık sektörü 16 Mayıs'tan sonra parlayacak. Bu önemli. güneş ve Ay tutulmaları çok önemli. Bunlara bakarak o seneyi dörde böleriz, 4 ya da 5 tutulma olur. Bu sene 20 Nisan'da Koç, 5 Mayıs Akrep, sonra Oğlak ve Boğa'da var. Son zamanlarda parayı çok konuşur olduk bundan dolayı. Tutulmalar bizim neyi konuşacağımızı anlatır, Koç Terazi aksına geçiyor tutulmalar. Biz Koç ve Terazileri konuşacağız, Savaşları ve barışları anlatır. Çok atak ve müzakere demek. Terazi, dünya astrolojisinde uluslararası ilişkiler, boşanma, evlilik, adalet ve yasa değişimi konularını anlatır, bazı adalet kararlarına dünya karşı çıkacak. Birtakım adli sonuçlar çok önemli olacak. Bir kere Koç neyi temsil eder? Çok fazla güneş enerjisi, Nisan itibarıyla 18 ay önemli. Yeni kaynakların ortaya çıkması ve güneşten daha fazla yararlanmak için yeni yöntemlerin ortaya çıkmasını ve savaşları tetikleyebileceğini söylemek hiç de yanlış olmaz. 

BÜYÜKBAŞ HAYVANLARDAN GELEBİLECEK ZARARLI DURUMLAR VAR

-Dünya astrolojisinde önemli süreçler var. Tutulmalar 28 derecede gerçekleşecek. Bir salgın değil ama büyükbaş hayvanlardan gelebilecek birtakım zararlı durumlar var. Buna benzer bir tutulma olduğunda biz deli dana ile uğraştık. 5 Mayıs'ta Akrep tutulması var, bu da zeytinleri anlatıyor. Geçen yılın ürünü buğday, bu yıl da zeytin olacak. Zeytini olanlar yaşadı. Hasatta, zeytin yağında 2023 dünyasında bunlarla ilgili dünya olarak zorlanabiliriz. 

-Uyuşturucu yaşı trajik seviyelere düştü. Satürn Balık'la birlikte uyuşturucu ile ilgili ciddi mücadele başlayacak. Özellikle de 7 Mart tarihi itibarıyla. Sağlık sektöründe önemli yapılanmalar olacak. 

EN ŞANSLI BURÇLAR HANGİLERİ?

-Bu sene, Jüpiter'in Boğa'ya göçmesiyle Koç, Yay, İkizler olanlar 16 Mayıs'a kadar çok şanslı. Sonrasında ise Boğa, Oğlak, Yengeç'leri çok iyi bir süreç bekliyor. Aşkta Terazi, Akrep, Oğlak ve Yaylar aşktan yana çok şanslı. Maddi olarak da Balık, Başak, İkizler ve Yengeç'ler finansal ve maddi anlamlarda çok şanslı bir sene bekliyor onları. 

2023 YILI HANGİ BURÇLARIN YILI OLACAK?

Fırsatlar hangi alanlardan gelebilir, sorumluklar nerelerde artacak? Bunlardan bahsedeceğim.

KOÇ

Koçlara fırsatlar maddi alanda gelecek, özellikle de Mayıs'tan sonra, iyi bir süreç sizi bekliyor. Ekonomik anlamda kendinizi daha iyi hissedeceksiniz, son 12 yılın en güzel zamanı olacak, Satürn Balık'a geçince kendi ruhunuza döneceksiniz. Korku ve kaygılarınız varsa, buna bir süreç arayacağınız zaman olabilir. Sağlığa ve daha çok psikolojinize odaklanmanız gerekebilir.

BOĞA

Bu sene son 12 yılın en şanslı dönemi sizleri bekliyor. Jüpiter Boğa'ya geçince 12 yıl önce ben ilk kez televizyona çıktım, çok kıymetli zamanlar sizin için. Yayıncılık, ünlenmek, yurt dışı ile ilişkili, eğitimli ilişkili Jüpiter. Ticaret ve gelişim demek. Sorumluluklar da artacak. dostlukları şöyle bir toparlamak gerekecek. Size yalan söyleyenleri, ilişkilerinizin gerçekçi olup olmadığına bakacağınız bir süreç olmalı. 50 arkadaşınız varsa 25'e düşecek. 

İKİZLER

Sizlerin fırsatlarınız, yurt dışı ve uluslararası ilişkilerden yana. Yurt dışının yanında gizli yürütmek istediğiniz işleriniz olabilir, başarılarınız, eğitiminiz ve tedavi süreciniz olabilir. Jüpiter size destekleyici olacak. Sorumluluk alacağınız alan ise iş hayatı. Bunu yapılandırmanız lazım, patronlarla sağlıklı ilişki kurmayı öğreneceksiniz. Çaba çok sarf edeceksiniz ama biraz az değer göreceksiniz. Boş hayallerin peşinde koşmayın. 

YENGEÇ

İş hayatınızda kazandığınız para artacak, ödül alacaksınız, arkadaş çevreniz genişleyecek, en çok istediğiniz şeyler neyse 2023'te bunlar gerçekleşiyor. Bu Mayıs ayında özellikle hayallerin gerçekleşeceği bir alana geçiyor. Sınav alanlarınız, yurt dışı işleri, hukuki ve eğitim alanlarında sorumluluk artabilir. Biraz daha çalışmanız lazım. 

ASLAN

Son 12 yılın en güzel ve şanslı kariyer yılına girdiniz. Sizler parlayacaksınız, haritanızın tam tepe noktasına geçiyor, bu sene Mayıs ayı itibarıyla bunlar bekleniyor. Bir yıl boyunca. Paranızı boş hayallere harcamayın, ayağınızı yorganınıza göre uzatın, risk almayın. Ekonomiye dikkat edin.

BAŞAK

Başak'lara fırsatlar, eğitim, ticaret, eğitim ve uluslararası ilişkilerden geliyor. Sorumluluk ilişkilerden geliyor. Evlenerek de aslında sorumluluk altına girebilirsiniz, evliyseniz ilişkinizdeki sorunları masaya yatırıp çözmeniz gerek. Olmazsa ayrılık gerekebilir. 

TERAZİ

Bu sene evlilik ve ilişki seneleri. Para, finans, mali konulardan şanslar gelecek. Bu finans konuları sizler için iyi. Dikkat etmeniz gereken, iş hayatındaki insanlar, bir de sağlığınıza dikkat edin. Bağışıklık sistemi ve ayaklar. 

AKREP

Bu sene fırsatlar, Jüpiter Boğa ile ortaklıklar, evlilikler, sözleşmeler ve iş birliklerinde çok güzel şanslar elde edebilirsiniz. Çocuk sahibi olarak sorumluluk alabilirsiniz. Borsada yatırımınız olacaksa dikkatli olmalısınız.

YAY 

Fırsatlar iş konularında, son 12 yılın en iyi iş süreci, çok çalışacaksınız, değer de göreceksiniz. dinamik ve kazançlı bir yıl sizleri bekliyor. Aile konularında ilgilenmeniz gerek. Ev alabilirseniz, gayrimenkul alabilirsiniz ya da yurt dışına taşınabilirsiniz.

OĞLAK

Bu sene fırsatlar, aşktan yana gelecek. En güzel şanslı zamanları, aşk, çocuk, sahne, yatırım, yaratıcılık, ün hepsi var. Bu yıl Oğlak'ların yüzü bu sene gülüyor. Yakın çevreleriyle ilişkilerine dikkat etmemeliler. Bir de iletişim kurmayı öğrenmeliler. Önemli eğitimleri olabilir.

KOVA

Şahane bir yıl. Mart'ta Satürn gidiyor. Yoruldular, zorlandılar, konforları bozuldu ama artık yüzleri gülüyor. Sıkıntıların benzerleri ancak 29 yıl sonra yaşanacak. Ev, yuva, aile konularında şanslınız. Aile sorunları çözülür, tarım için toprak alabilirsiniz. Parayla ilgili sağlıklı bir ilişki kurmayı öğreneceksiniz.

BALIK

Balık'lar leyleği havada görmüşçesine gezecekler, çok güzel eğitimler alacak. Yakın çevrenizden çok güzel işler alacaksınız. Hayatınızı sıfırdan yapılandıracak ve derin bir yerden sorgulanacaksınız. Birçok konuda sorulara yanıtlara verip, her hayır dediklerini yeniden yapılandıracaklar. 

Satürn Balık sürecinde dünyada 1992 sonu 1995'in ilk yarısındaydı. Bu süreçlerde hep faili meçhul cinayetler yaşanmış, o noktayı biraz sıkıntılı buluyorum. Önümüzdeki 2 yıl bu alanda sıkıntılı süreçler olabilir. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Haber Global buket aydın yüz yüze Dinçer Güner