Diğer partilerden AK Parti'ye geçen isimler belli oldu!

HABER MERKEZİ
Gündem haberleri AK Parti yerel seçim
Diğer partilerden AK Parti'ye geçen isimler belli oldu!

AK Parti bugün Türk siyasetine girişinin 23'üncü yılını kutluyor. AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşecek programda partiye 2 milletvekili, 15 belediye başkanı katılacak. Merak edilen o isimler ise belli oldu.

AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşecek programda partiye 2 milletvekili, 15 belediye başkanı katılacak. 

KİMLER AK PARTİ'YE GEÇTİ?

Edinilen bilgiye göre; İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, AK Parti'ye dönecek. İzsiz, bu haberi doğrulayan beyanlar da vermeye başladı. AK Parti'ye katılacak ikinci vekil de İYİ Parti'den. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Ersagun Yücel'e de bugün rozeti takılacak. Bugünkü katılımların yanı sıra ilerleyen günlerde de peyderpey partiye geçişler olabileceği gelen kulis bilgileri arasında.

HANGİ BELEDİYELER AK PARTİ'YE GEÇECEK?

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından AK Parti'ye geçecek bazı belediyeler olduğu uzun süredir konuşuluyordu. 

Buna göre; ilçe belediyeleri bazında Erzurum Aziziye, Bursa Yenişehir, Uşak Banaz ve Urfa Birecik AK Parti'ye geçecek. Bunun dışındaki belediyelerin belde belediyeleri olduğu belirtiliyor.

HANGİ PARTİ'DEN AK PARTİ'YE GEÇİYORLAR?

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Urfa Birecik Belediyesi'ni DEM Parti'nin adayı olan Mehmet Begit partisinden istifa etmişti. Begit, bugün AK Parti'ye geçecek ve rozetini takacak.

Bursa Yenişehir Belediyesi'ni İYİ Parti'nin adayı olan Ercan Özel kazanmıştı. Ercan Özel de, bugün AK Parti'ye katılarak rozetini alacak isimlerden olacak.

Erzurum'un önemli ilçelerinden Aziziye'yi Yeniden Refah Partisi kazanmıştı. Yeniden Refah Partisi belediye başkanı Emrullah Akpunar da AK Parti saflarındaki yerini alacak.

Uşak'ın Banaz ilçesi 31 Mart seçimlerinde bağımsız aday olan Zafer Arpacı'yı tercih etmişti. Zafer Arpacı, AK Parti rozetini takarak ilçeye hizmet etmeyi sürdürecek.

İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ahmet Ersagun Yücel, sabah.com.tr'ye konuştu. Yücel, "Evet, AK Parti'ye katılıyorum. Bugün rozeti takacağım inşallah" dedi.

Ahmet Ersagun Yücel'in AK Parti'ye katılacağı kulislerde konuşuluyordu.

"BUGÜN ROZETİ TAKACAĞIM İNŞALLAH"

Ahmet Ersagun Yücel'e, 'AK Parti'ye katılacağınız doğru mu' diye sorduk. Yücel, "Evet, doğru. Rozeti bugün takacağım inşallah." dedi.

Yücel, AK Parti'ye neden katıldığına ilişkin sorumuza ise, detaylı bir basın açıklaması hazırladığını ve kamuoyu ile gün içinde paylaşacağını belirterek yanıt verdi.

İYİ PARTİ'DEN İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SEÇİLMİŞTİ

İYİ Parti'nin önemli isimlerinden olan Yücel, partinin kurucuları arasında yer alıyordu.

Genel Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenen Yücel, son seçimde İstanbul Milletvekili seçilmişti.