Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden şehit askerlerimize ilişkin iddialar hakkında açıklama

ANKARA/AA
Şehit Cumhurbaşkanlığı Gündem haberleri
Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden şehit askerlerimize ilişkin iddialar hakkında açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, ''Şehit olan askerlerimizin isimleri" iddiasıyla bugün yapılan paylaşımların doğru olmadığını, isimlerin Ağustos 2023'te şehit olan askerlere ait olduğunu bildirdi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada, bot hesaplar da kullanılarak birçok sosyal medya hesabından bugün şehit olan askerlerin isimleriyle ilgili yoğun ve organize biçimde yürütülen dezenformasyon faaliyetinin tespit edildiği belirtildi.

Bu hesaplardan, "Askerlerimizin isimleri" iddiasıyla birebir aynı paylaşımların yapıldığının belirlendiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şehit olan askerlerimizin isimleri' iddiasıyla yapılan paylaşımlardaki isimler bugün değil, Ağustos 2023'te şehit olan askerlerimizin isimleridir. Asılsız bilgileri paylaşarak terör örgütlerinin manipülasyonlarını yaymamaya dikkat ediniz. Resmi kaynaklar dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz."

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN UYARI

İletişim Başkanı Altun taziye mesajında vatandaşları dezenformasyonlara karşı uyardı. Altun açıklamasında, "Sosyal medyada şehitlerimiz ve Silahlı Kuvvetlerimizle alakalı doğrulanmamış içerikleri paylaşmayalım, terör örgütlerinin bölücü propagandalarına alet olmayalım. Terörün faydasına olabilecek dezenformasyon barındıran içeriklerden uzak durup, yalnızca resmi açıklamalara itibar edelim." ifadelerine yer verdi.

BAKAN YERLİKAYA, ÇALIŞMALARIN BAŞLATILDIĞINI DUYURDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada 'provokatif amaçlı olarak' terör örgütünü öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan hesaplar hakkında gerekli tespit çalışmalarının başlatıldığını duyurdu.

HAKKARİ'DE ÇATIŞMA İDDİALARINA YALANLAMA

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, Dijital mecralarda paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, "Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çatışma sesleri yükseliyor" iddiası doğru değildir. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde herhangi bir olumsuzluk veya iddia edildiği gibi silahlı çatışma yaşanmamaktadır.'' ifadeleri kullanıldı.