'Devletin ordusu Katar'a satılmış' diyen CHP'li vekile siyasilerden tepki

CHP AK Parti
'Devletin ordusu Katar'a satılmış' diyen CHP'li vekile siyasilerden tepki

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın bir televizyon programında, 'Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış.' ifadelerine siyasilerden büyük tepki geldi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, bir televizyon kanalında Sakarya'daki tank-palet fabrikasının Katarlı şirkete verilmesi hakkında, "Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. 20 milyon dolara satıldığı söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Oktay, "Ordumuz milletimizin göz bebeği, bağımsızlığımızın teminatıdır. Ne bugün, ne de binlerce yıllık şanlı tarihimizde Türk ordusunun alındığı, satıldığı bir dönem olmuştur. Olmayacaktır da. Kahraman ordumuza hadsizce dil uzatıp, hakaret eden kendini bilmezliği esefle kınıyorum" dedi.

ÇELİK: ŞUURSUZ VE ZEHİRLİ BİR DİL KULLANIYOR

CHP'li Başarır'ın kullandığı ifadelere tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyadan yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kahraman Türk Ordusu hakkında ahlak ve seviye yoksunu ifadeler kullanan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ı şiddetle kınıyoruz. 'Türk Ordusu satılmış' diyen CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır şuursuz ve zehirli bir dil kullanıyor. CHP yöneticileri öğretmelerimizden askerlerimize kadar tüm değerlerimizi saygısız bir dille hedef alıyor. Bu zihniyete karşı en güçlü cevabı vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Kahraman Türk Ordusuna dışardan ve içerden yöneltilen her türlü saygısızlığı mahkum ediyoruz."

KALIN: BU ÇİRKİN DİLİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, Twitter'daki hesabında şunları yazdı:

''Geçmişte askeri vesayeti arkalarına alarak iktidar olanlar bugün milletin hizmetinde olan Türk Ordusuna dil uzatıyor. Bu çirkin dili reddediyor ve şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin güvenliği, milletimizin huzuru için kahramanca mücadele eden ordumuza desteğimiz tamdır.''

ALTUN: ORDUMUZ BİRİLERİNİN VESAYET ODAĞI DEĞİLDİR

İletişim Başkanı Altun, CHP'li Başarır'ın sözlerine, tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Altun, şunları söyledi:

"Şerefli ordumuza hakaret edenleri lanetliyorum! Ordumuz birilerinin siyaseti baskılamak için istedikleri zaman göreve çağıracakları bir vesayet odağı değildir. Silahlı kuvvetlerimiz, ülkemizin etkin bir bölgesel güce dönüşmesine katkı sunan büyük, güçlü ve şerefli bir ordudur."

ÜNAL: HESABINI HUKUK ÖNÜNDE VERECEKSİNİZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da CHP Milletvekili Başarır'ın sözlerini kınayarak özür dilemesi gerektiğini söyledi. "Muhaberat artığı, Esed aşığı bir CHP milletvekilinin katıldığı TV programında kahraman ordumuza karşı kullandığı çirkin ifadeler ne kadar canlarının yandığını gösteriyor. Bu ifadeleri telin ediyorum. Aziz milletimizi temsil etme onuruna layık olmayan bu vekil derhal özür dilemelidir."

Ünal ayrıca sosyal medya hesabından, tank palet fabrikasıyla ilgili yapılan açıklamayı da paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Çirkefliği karakter haline getirenler, hakikatle ilgilenmezler. Yalan ve iftiralarınızın hesabını hukuk önünde vereceksiniz. Defalarca yapılan açıklamalardan sadece biri. MSB’nın 2019 da kamuoyu ile paylaştığı bilgi notu. Ortada satılma yok. Satılmış olan sizsiniz."

Kaynak: DHA

Ak Parti