DEVA Partisi'nden "asgari ücret" önerisi: Yılda iki kez zam olsun

Gündem haberleri Ekonomi haberleri TBMM Asgari ücret
DEVA Partisi'nden "asgari ücret" önerisi: Yılda iki kez zam olsun

DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, TBMM'deki 2024 yılı bütçe görüşmelerinde "asgari ücret" ile ilgili "yılda iki kez artış yapılmalı" önerisinde bulundu.

Milyonlar asgari ücrete yeni yılda yapılacak zammı bekliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bütçe görüşmeleri devam ederken DEVA Partili Cem Avşar, 2023 yılında yapıldığı gibi asgari ücrete düzenli olarak yılda iki defa artış yapılması gerektiğini belirtti. 

TBMM'de 2024 yılına ilişkin bütçe görüşmeleri devam ederken birçok konu da yeniden tartışmaya açılıyor. DEVA Partisi Milletvekili Avşar, asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu. 

 

DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, asgari ücretin yılda en az iki farklı artış oranıyla belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Avşar, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2024 bütçesinin "işçinin, emekçinin karşısında olduğunu" savundu.

ASGARİ ÜCRETE YILDA EN AZ İKİ DEFA ARTIŞ YAPILMALI

Asgari ücretin en az yılda iki farklı artış oranıyla belirlenmesi gerektiğini ifade eden Avşar, asgari ücretin siyasi kaygılarla, günü kurtarıcı sözlerle ele alınamayacağını dile getirdi.

Bütçe görüşmelerinde "iktidarın bir tiyatro oynadığını" öne süren Avşar, muhalefetin yoksullukla ilgili söylemlerine kulak tıkandığını savundu.

YÜKSEK ENFLASYON KARŞISINDA MAAŞLAR ERİYOR

Cem Avşar, yüksek enflasyon karşısında maaşların eridiğini söyledi.

 

 

Kaynak: AA