Depremzedeleri otelden çıkardılar

Tekirdağ İçişleri Bakanlığı

Sosyal medyada yayılan, Erdoğan'a oy veren depremzedelere yönelik hakaret videolarına tepki yağarken, Tekirdağ Belediyesi depremzedelerin yerleştirildikleri otellerden çıkış yapmalarının talep etti. Duruma AFAD el koydu.

Depremle hayatları altüst olmuştu, Tekirdağ Belediyesi'nin kararıyla ikinci kez evsiz kaldılar.

Depremzede aileler ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Tekirdağ'da da konaklama tesislerine yerleştirilmişti. Depremzedelerin masrafları ise Tekirdağ Belediyesi tarafından karşılanıyordu. Ancak belediye tarafından konaklama tesislerine dün apar topar bir yazı gönderildi.

Belediyenin otellerle sözleşmesinin bitmesine daha 3 ay olmasına rağmen depremzedeler konaklama tesislerinden çıkarılmak istendi. Depremzedeler duruma sert tepki gösterdi, "Deprem bölgesinde Erdoğan ve AK Parti'ye fazla oy çıktığı için mi bizi kovdunuz" diye sordu.

BAKANLIK AÇIKLAMASI

Yaşananların gündeme gelmesinin ardından İçişleri Bakanlığı duruma müdahale etti. Depremzedelerin tüm masraflarının karşılanacağını duyuran Bakanlık, Valiliğe gönderdiği resmi yazıda "Depremzede misafirlerimizin ne zaman isterlerse o zamana kadar konaklayacakları şekilde otellere bedelin ödenmesi" istendi.

Konuyla ilgili Tekirdağ Belediyesi'nden de açıklama geldi. İddialar reddedilmedi.

"Tesislerin yaz sezonuna başlangıç yapacağı" belirtilen açıklamada, depremzedelerin kendi şehirlerine dönmesine yardımcı olacakları ifade edildi.

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ Belediyesi 2023 seçimleri deprem bölgesi