Deprem Uzmanı Pampal'dan 5.3'lük depremin ardından canlı yayında korkutan uyarı!

Deprem Malatya

AFAD Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremde korku, panik ve yüksekten atlama nedeniyle 22 kişinin yaralandığı bildirildi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, Haber Global canlı yayınında bölgede yıkıcı deprem üretebilecek en az 4 fayın olduğunu söyledi.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Haber Global canlı yayınında Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depreme ilişkin uyarılarda bulundu. 

"YIKICI DEPREM ÜRETEBİLECEK EN AZ 4 FAY VAR"

Pampal, "Bingöl civarı kırılmamış segmentler, parçalar var. Yani bu bölge maalesef bu Yeşilyurt, Malatya'nın batısı, kuzeyi, doğusu kırılmamış yıkıcı deprem üretebilecek, üstelik de tekrarlanma süresi dolmuş dolmakta dolmaya yakın en az 4 fay var. O bakımdan bu bölge bize bir miktar tedirgin ediyor yoksa 5,3'lük bir deprem artçı olarak nitelendirilebilir. Çok önemli değil. Çok önemli değil derken ama gene de vatandaşlar yaralanıyor gördüğünüz gibi ve Malatya'da on binlerce ağır hasarlı bina var. Bizim görmediğimiz hasarsız bile zannettiğimiz ama bu iki hatta üç artçılarla 6, 6,5 büyüklüğündeki artçılar yıkıcı etkili depremlerdir. Bu bölgede yaşadık bunları. Şubat ayının başında. Bunlar yapıları yorar, yapılara hasar verir. Yapılar daha küçük depremlerde bile yıkılmaya başlar. O bakımdan bölge maalesef riskini oldukça yükseltti. Zaten riskli yapı stokumuz depreme dayanıklı değil. O bakımdan bizi tedirgin ediyor." dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

deprem korkutan uyarı malatya