Deprem bölgesinde korkutan artçı sarsıntılar sürüyor

Kahramanmaraş Depremi Son depremler
Deprem bölgesinde korkutan artçı sarsıntılar sürüyor

Türkiye'yi sarsan depremlerin yıkıma sebep olduğu illerde artçı depremler devam ediyor. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Bölgedeki toplam artçı sayısı 6 bin 40'a ulaştı. Artçı sarsıntılar bir süre daha devam edecek" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremlerin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) gelen bilgiye göre; artçı sarsıntı sayısı 6 bin 40'a ulaştı. 4-5 arası 436, 5-6 arası artçı sarsıntı sayısı 40 olarak ölçüldü. Bir de 6,6 büyüklüğünde sarsıntı var.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar,  "4 ayda kaydettiğimiz deprem sayısını geçen 12 gün içinde kaydettik. Her 3-4 dakikada bir artçı sarsıntının meydana geldiğini söyleyebiliriz. Artçı sarsıntılar bir süre daha devam edecek. Hasarlı binalardan uzak durulmalı. dedi.

İşte depremin 14. gününde en çok hissedilen artçılar...

MALATYA: 4.7

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 15:04'te 4.7 büyüklüğünde artçı deprem oldu. Depremin, yerin 7  kilometre derinliğinde olduğu belirlendi.

KAHRAMANMARAŞ: 4

AFAD, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde saat 8:46'da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin, yerin 11 kilometre derinliğinde olduğu belirlendi.

GAZİANTEP: 4.5

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 07:07'de 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin, yerin 4 kilometre derinliğinde olduğu belirlendi.

KAHRAMANMARAŞ: 4.3

Saat 6: 59'da Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem, yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildi.

ADANA: 4.4

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Adana'nın Saimbeyli ilçesinde saat 3:56'da 4. 4 büyüklüğünde deprem oldu. 

Deprem, yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Kahramanmaraş depremi Gaziantep Adana