Deniz ulaşımına 'hava muhalefeti' engeli

MUĞLA (AA)
Bodrum Muğla Gündem haberleri hava durumu
Deniz ulaşımına 'hava muhalefeti' engeli

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğüne göre, Muğla'nın yarın itibarıyla soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. MGM'nin uyarısı sonrası hava koşulları gerekçe gösterilerek, Bodrum-Datça feribot seferlerinin iki gün yapılamayacağı bildirildi. Çanakkale'de de deniz ulaşımı olumsuz etkilendi.

Muğla'da etkili olması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle Bodrum-Datça feribot seferlerinin bugün ve yarın yapılamayacağı bildirildi. Çanakkale'de de bazı feribot seferleri hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğüne göre, Muğla'nın yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesi, bölgenin kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların iç kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde etkili olması bekleniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün yapılması planlanan Bodrum-Datça ve yarın saat 15.00'te yapılacak Datça-Bodrum feribot seferleri hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

ÇANAKKALE'DE DE BAZI FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Çanakkale’de etkili olan fırtına nedeniyle boğaz hattındaki Çanakkale-Eceabat hattında yarınki bazı feribot seferleri iptal edildi.

Çanakkale’de etkili olan fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Fırtına nedeniyle Çanakkale-Eceabat hattında yarınki bazı feribot seferler iptal edildi. Buna göre, Çanakkale'den saat 01.00 ve 05.00, Eceabat'tan ise saat 04.00 ve 06.00 seferleri yapılamayacak.

GESTAŞ'TAN İPTAL EDİLEN SEFERLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

GESTAŞ, iptal edilen Eceabat seferlerinin ardından birçok hat için de sefer iptali açıklamasında bulundu. 

GESTAŞ tarafından yapılan sefer iptallerine ilişkin açıklamada şunlara yer verildi:

07.01.2024 Pazar (yarın) Güney Marmara Adalar hattında, olumsuz hava şartlarından dolayı, Avşa'dan saat 06:00 ve Erdek'ten saat 11:00 kalkışlı seferlerimiz iptal edilmiştir. Marmara Adası'ndan saat 16:00 kalkışlı seferlerimizin tarifesine uygun olarak yapılması planlanmaktadır.

07.01.2024 Pazar (yarın) Kabatepe-Gökçeada hattında, olumsuz hava şartlarından dolayı tarifemizde bulunan planlı tüm seferlerimiz iptal edilmiştir.

07.01.2024 Pazar (yarın) Geyikli-Bozcaada hattında, olumsuz hava şartlarından dolayı tarifemizde bulunan planlı tüm seferlerimiz iptal edilmiştir.

07.01.2024 Pazar (yarın) Narlı-Marmara hattında, olumsuz hava şartlarından dolayı tarifemizde bulunan planlı tüm seferlerimiz iptal edilmiştir.