Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt: Bağlayıcı sözün sahibi Kılıçdaroğlu'dur

Gündem haberleri Buket Aydın Haber Global
Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt: Bağlayıcı sözün sahibi Kılıçdaroğlu'dur

Haber Global ekranlarında yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze programının bu haftaki konuğu Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt oldu. Siyaset ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Enginyurt, 6'lı ittifakla ilgili, 'Bağlayıcı sözün sahibi Kılıçdaroğlu'dur' dedi.

Cemal Enginyurt, Buket Aydın ile Yüz Yüze programında gündeme dair soruları yanıtladı. Enginyurt'un açıklamalarından satır başları şöyle:

SEÇİM YASASI TEKLİFİ

Recep Tayyip Erdoğan, seçim yasası bittiği zaman bu seçim yasasını çıkaranların kendisini aldattığını, kandıracağını söyleyeceği bir seçim yasası bu. Bu seçim yasasını hazırlayanlar,  Sayın Cumhurbaşkanı dikkat etsin kendisine büyük bir kumpas kurmuştur. Bu seçim yasasını hazırlayanlar iki kişi: Biri MHP'den Fethi Yıldız, diğer, Ak Parti'den Hayati Yazıcı. Bu iki arkadaş ve bu seçim yasasını yorumlayanlar 2018 rakamları üzerinden bu seçim yasasının AK Parti ve MHP'nin işine yarayacağını, Millet İttifakı'nın işine yaramayacağı üzerinden hareketle önemli bir iş yaptıklarını söylüyorlar. 

2018 yılında AK Parti yüzde 41 oy aldı. Bizi seyredenlerin vicdanları, akılları, bilgileri, görgüleri, sokaktaki tablo eğer AK Parti hala yüzde 41 alır diyorsa bu seçimde seçim yasası AK Parti'nin işine yarayabilir. Yine 2018 seçimleri MHP yüzde 11 oy aldı. Eğer hala MHP yüzde 11 oy alacak diyorlarsa bu seçim yasası MHP'nin işine de yarayabilir. Ama burada yapılan yasa aslında 2018'e göre hazırlanıp iktidarı Cumhur İttifakı lehine daha fazla milletvekili çıkarmaya yönelik bir yasa olarak algılanıyor. Yoksa öbür türlü Cumhurbaşkanlığı ile hiçbir işi yok.  Cumhurbaşkanlığı yine yüzde 50,1. Yani baraj Cumhurbaşkanlığı'nda düşmedi ki. O zaman siz neyin barajını düşürdünüz? TBMM'ye milletvekili girmesini daha fazlalaştıracak bir yasa teklifi getirdiniz. 

AK Parti ve MHP'nin yetkilileri, bunu hazırlayanlar keşke karşımızda olsalar da sorsak. Burada muradınız ne? Eğer Millet İttifakı'nı dağıtmaksa ki öyle söylüyorlar; bir sürü al yazmalı selvi boylu yazarlar var, nöbetçi yorumcular var. Hem de öyle bir nöbetçi yorumcular var ki depremi onlar biliyor, savaş çubukları ellerinde onlar yorumluyor, orman yanıyor onlar biliyor, futbolu, hastalığı, pandemiyi onlar biliyor. Şimdi de seçim tasarısını en iyi onlar biliyor. 

Diyelim ki CHP ile ittifak yaptık. Demokrat Parti 2,5 milyon oy aldı, 2,5 milyon oyla Demokrat Parti her türlü 20 ile 25 arasında milletvekili çıkarır. Siz Millet İttifakı'nı dağıtmış mı oldunuz? Tekrar Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı uyarıyorum. Bu yasa AK Parti'ye Cumhur İttifakı'na büyük zarar verecek bir yasadır.

MUHALEFETİN 6'LI İTTİFAKI

Bu ittifakı bozan kaybeder. Bu ittifak milletin umudu oldu. Bu ittifak millette bir heyecan yarattı. Bu ittifak umutlarını yitirmiş gençlerin umutlarını geri getirdi. Bu ittifak yüzde 127 zamlarla ezilen, markete gittiğinde alışverişsiz geri dönen, çöpten sebze toplayan, ekmek toplayan insanlara umut oldu. Bu ittifak 5 milyon emeklilikte yaşa takılanların umudu oldu. Bu ittifak 8 milyon intibak yasası çıkmadığı için 1200 lira ile 2 bin lira arasında emekli maaşına mahkum edilenin umudu oldu. Bu ittifak en düşük emekli maaşı asgari ücret olmalı diyen insanların umudu oldu. Bu ittifak kader mahkumlarına af diyerek söz verip de çıkamayanların umudu oldu. Bu ittifak, atanamayan 700 bin öğretmenin mülakatla elenmesinin karşısında mülakatsız ve torpilsiz bir iş hayali kuranların umudu oldu. Bu ittifak 3600 bekleyenlerin umudu oldu. Bu ittifak polise 6 defa yer değiştirme hakkı verip polisi emekliliğinin son günlerinde hayal kırıklığına uğratanların karşısında polisin gelecekteki umudu oldu. Dolayısıyla bu ittifakı bölen, dağıtan, parçalayan, şahsi hesaplarla bu ittifaktan ayırılırım ben daha büyüğüm o daha küçüktü diyerek algı yaratmaya çalışan bedelini çok ağır öder. Burada ittifak samimi duygularla kurulmuştur.

 Sayın Kılıçdaroğlu, büyük bir özveri göstermiştir. CHP, ana muhalefet partisi olmasına rağmen İYİ Parti de yine yüzde 10'un üzerindeki bir parti olarak iki parti lokomotif görevi görerek Türkiye'de bir umut ışığı yakmışlardır. Bu umut ışığının kararmaması gerekir. Mesela bazı sol aydın diyen kendilerine tipler yazıp çiziyor: Efendim, CHP 5 sağ partiyle nasıl bir arada olur? Bu CHP'yi soldan uzaklaştırır. Nereye gider soldan uzaklaşıp? Yani bu 5 tane sağ parti olmasa oyunuz yüzde 50 Türkiye'de de bizim mi haberimiz yok? Türkiye'nin oy potansiyelinin yüzde 70'i sağ görüşlü insanlardan oluşuyor. Solun Türkiye'deki oyu en fazla yüzde 35'i bulmuş son 40 yıldır. Dolayısıyla siz 5 tane sağ parti "vatan mevzu bahisse gerisi teferruattır" diyerek CHP, İYİ Parti hep birlik olmuş ve beraberlik içerisinde bu ülkeyi Millet İttifakı ile demokratik bir ortama kavuşturalım, özgürlükleri geri getirelim, adaleti ve hukuku temin edelim, ekonomi çöktü, açlık arttı, yokluk sefalet var, soygun, talan, vurgun var. Bunların karşısında memleketi rahatlatalım diye bir araya gelecek ve bunda mazeret arayacaksınız ve bu ittifakı dağıtmaya kalkacaksınız. Kim dağıtmaya kalkarsa bedelini çok ağır öder.    

MUHALEFETİN CUMHURBAŞKANI ADAYI

Cumhurbaşkanı adayımız ayrıştırmayan, ötekileştirmeyen, bölmeyen, parçalamayan, her şeyden önemlisi çalmayan, çaldırtmayan, vatanına milletine devletine bağlı, mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk'e layık ve demokratik sistemine inanan özgürlükçü adaletten ve hukuktan yana olmalı. Artık bu kavramları terk ettik. Sağ sol kavramı yok. Demokrat Parti, 1946 yılında Türkiye'ye özgürlük gelsin, tek adam dönemi bitsin diyerek o gün Demokrat Parti'yi kurmuş bir hareket. Bugün de aynı Demokrat Parti, Türkiye'ye özgürlük, adalet, hukuk gelsin, tek adam rejimi bitsin diyerek bir ittifak içerisinde yer almış bir siyasi hareket. 

CUMHURBAŞKANI ADAYI NEDEN AÇIKLANMIYOR?

Ortada bir seçim yok ki, bir seçim takvimi yok ki. Seçim mi var ortada? Bir seçim takvimi açıklarsınız, bir seçim tarihi açıklarsınız bunun üzerine 6 siyasi parti bir araya gelir, oturup karar verir ve "adayımız bu" der. Türkiye seçime gitmeli, hemen seçime gitmeli. Çünkü çiftçi perişan, gübre 10-15 bin liraya çıkmış. Mazot tekrar 22 liraya gelmiş. Elektrik yüzde 127. Üretemez hale dönüşmüşüz. Rusya'dan buğday, Ukrayna'dan ayçiçek alamaz hale gelmişiz. Ama iktidar diyor ki "Sizin Cumhurbaşkanı adayınız kim?" Çok kolay, açıkla seçim tarihini yarın sabah Cumhurbaşkanı adayını açıklarız. Açıklamazlarsa ben Cumhurbaşkanı adayıyım o zaman. Millet İttifakı böyle bir açıklama yapmazsa ben gönüllü aday olurum. Ve emin olun ki ben aday olsam yine kazanırım. 

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GEÇİŞ FİYATI

Türkiye öyle bir hale geldi ki Sayın Cumhurbaşkanı milletle dalga geçiyor. Çanakkale Köprüsü'nün açılışında diyor ki, "Bu köprüsünün geçiş ücreti 200 liracık" diyor. Biz 200 lirayı büyük bir para zannediyorduk. İlk basıldığında 2009 yılında basın toplantılarıyla canlı yayınlarla açıklanmıştı. Şimdi diyor ki bu köprüden geçiş 200 liracık. Nasıl pahalı mı diyor, aşağıdakiler hayır diyor. Hayır diye bağıranlar 5 dakika sonra bir sandviç ile bir ayran alabilmek için birbirlerinin üstüne çıkıyor. 

Cumhurbaşkanı diyor ki "Avrupa bizi kıskanıyor, biz Avrupa'dan çok iyiyiz" diyor. Nurettin Nebati bizimle kafa buluyor. "Türk Lirası dibin dibine vurdu" dedi. "Bunun dibi yok artık" dedi. Dibi yok dedikçe TL dibin dibine gidiyor. Adam konuştukça ülke batıyor. 

Millet İttifakı'nın adayı yüzde 55 ile emin olun seçimi kazanacaktır. Niye yüzde 55 ile? İstanbul seçimlerinde olduğu gibi itiraz etmelerine bile bu millet imkan ve fırsat bırakmayacaktır. 

TANSU ÇİLLER'İN SİYASETE DÖNECEĞİ İDDİALARI 

Tansu Çiller kim hatırlayamadım. Tansu Hanım 20 yıl önce siyaseti bırakmış yüzde 28 ile aldığı DYP'yi yüzde 9 ile barajın altında bırakarak çekmiş gitmiş bir hanımefendi. Çocuklarına anne olma derdinde ve tasasında olup çocuklarının geleceğini kurtarma düşüncesi içerisinde Yenikapı da dahil olmak üzere Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi yönetebilecek en muhteşem genel başkan ve başkanlık sisteminin de Türkiye için en iyi olduğuna inanan bir hanımefendi. Koalisyonların ülkeyi batırdığını söyleyen ama 2 kere koalisyonda görev yapmış bir hanımefendi. Merkez sağın ona ihtiyacı yok, Türkiye'nin ona hiç ihtiyacı yok. Ona ihtiyacı olan tek kişi var: Sayın Recep Tayyip Erdoğan. O da onunla ilgili ihtiyacı bildiği için gereğini yapıyor. Erdoğan saraya çağırdı mı en önde koşuyor, otobüsün üzerine çağırdı mı en önde çıkıyor. Dolayısıyla gölge etmesin işine gücüne baksın. 

HDP, 6'LI İTTİFAKIN GİZLİ ORTAĞI MI?

HDP bu ülkede gizli bir örgüt mü? HDP bir parti bu ülkede. Hem de öyle bir parti ki 29 Ekim'de çözüm süreci döneminde çadır mahkemeleri kurarak, PKK'lı katilleri HDP ile AK Parti birlikte serbest bıraktı. HDP ile Diyarbakır Meydanı'nda Şivan Perwer ile birlikte miting alanında Megri Megri diye türkü çağırdı. HDP ile birlikte Oslo'da 10 maddelik vatana ihanet sözleşmesi imzaladı. HDP ile birlikte Salih Müslim ve HDP vekilleri ve Yalçın Akdoğan, o günkü Başbakan Yardımcısı Dolmabahçe Sarayı'nda görüşmeler yaptı. HDP ile İmralı'dan aldıkları aşk mektuplarını Kandil'e götürdüler. Osman Öcalan diye kanlı bir katili televizyona çıkarttılar HDP ile beraber bir oldular. HDP'liler oyunu Binali Yıldırım'a versinler. HDP'liler oyunu Binali Yıldırım'a verselerdi PKK yok, HDP'nin 4 ay önce Dicle Belediye Başkanı'na rozet takarken HDP'li tövbe mi etti? 

Siz HDP ile bir olma hakkını hep kendinizde görmüşsünüz. Şu anda HDP bu ittifakın hiçbir yerinde yok.  

'KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZÜNE BAKARIZ'

Birileri diyor ki filan vekil şöyle dedi filan vekil böyle dedi. Biz Millet İttifakı'nın paydaşları olarak 7 milyon oyu olan CHP'nin içinde 150'den fazla milletvekili olan CHP'nin içinde hangi vekil ne demiş ona bakmayız. Biz Sayın Kılıçdaroğlu'nun sözüne bakarız. CHP'nin Genel Başkanı ve bağlayıcı sözün sahibi Sayı Kılıçdaroğlu'dur. 

Bir HDP seçmeni yarın Cumhurbaşkanı seçiminde oyunu Erdoğan'a verirse bunlar şöyle bir açıklama yapacak mı? HDP 6 milyon seçmeniyle önümüzdeki seçimlerde bize oy vermesin diyebiliyorlar mı? Buyursun desinler. Bize ne diyecekler, "Biz seçmene bir şey demiyoruz, bizim seçmenle derdimiz yok. Bizim derdimiz HDP ile" HDP bu 6 milyon insanın gönül verdiği, desteklediği, benim partim diyerek oy verdiği bir parti. 

"Selahattin Demirtaş teröristir" 3-5 günde bir tweet atıyorlar. Yahu kardeşim adam 6 yıldır yatıyor içeride. 6 yıldır içeride yatan adama Selahattin Demirtaş teröristtir deyince siz o zaman Siirt, Bingöl, Giresun'daki açın açlığına çare mi oldunuz?  

Kaynak: Haber Global TV

Cemal Enginyurt demokrat parti Haber Global buket aydın