DEM Parti seçmeni İstanbul'da kime oy verecek? Altan Tan Haber Global canlı yayınında açıkladı

Haber Merkezi
Gündem haberleri Ekrem İmamoğlu Haber Global HDP DEM Parti
DEM Parti seçmeni İstanbul'da kime oy verecek? Altan Tan Haber Global canlı yayınında açıkladı

Haber Global ekranlarına konuk olan eski HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kritik açıklamalarda bulunan Tan, DEM Parti seçmeninin bir kısmının Ekrem İmamoğlu'na, şiddetin sona ermesini isteyen seçmenin de kendi partisine oy vereceğini savundu.

Altan Tan konuya ilişkin "Silah ile demokrasi yan yana olmaz. Ya silah ya demokrasi. Silah ile de bir yere varılmaz. Şiddet ile, çatışma ile, terör ile hiçbir devlet alt edilemez. İç savaşa götürecek süreç halklar için felaket olur. Bir kısmı şu an partiye hakim olan zihniyetin dediğini yapıp İmamoğlu'na oy verecek. Bir kısmı 'Silah ile şiddet beraber olmaz. Biz kendimizi güçlendirelim' deyip, kendi partisine oy verecek. Bir kısım seçmen de küsüp sandığa gitmeyecek" dedi.

DEM PARTİ, DEMİRTAŞ'A 'SUSMASI' İÇİN BASKI YAPIYOR

DEM Parti'nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a susması yönünde baskı uyguladığını da ileri süren Tan, "Selahattin Demirtaş da Leyla Zana da bu son açıklamaları ile bunu dillendirmeye başladılar. İşin ilginç yanı kim kime ayar veriyor, o da trajikomik bir şey. DEM'in Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları, bu tartışmalar sürerken, Selahattin Demirtaş açıklama yapsa bile partisinin çizgisinde bir açıklama yapar. Yani ona 'Sus, konuşacaksan da bizim gibi konuş' dedi siyaseten" açıklamasında bulundu.

Demirtaş'ın 31 Mart yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nu desteklemediğini belirten Tan, 'Ama bu seçimde ilginç bir şekilde beklenilmeyen hamle Selahattin Demirtaş'tan geldi. Aday çıkaralım. Kendimizi ispat edelim. Taraf olmayalım' dedi" diye konuştu.